Nyår idag :D

Hoppas ni firar denna dag gudomligt, ät gott ,drick gott och ha ett trevligt sällskap så syns vi vid tolvslaget :)

Uppdaterar dock inte under nyårs-dagarna..

Jag kommer tyvärr inte kunna uppdatera nu under nyårs-dagarna. Det blir fullbokade dagar, sena kvällar, sena morgonar och även mycket stall. Jag kommer nu skriva vad dagarna kommer bestå av:

 • Lördag - Har Wheera + nyår
 • Söndag - Har Wheera + sen, seg dag?
 • Månad - Har Wheera + säkerligen uppdatering.Om Wheera

Jag har tidigare berättat om att jag hjälper till med en ponny. Ska berätta lite smått fakta om henne nu:

Wheera är född 1999 och är en korsnings-ponny. Hennes färg heter bork och hon är en c-ponny. Wheera är mest riden i dressyr ej så mycket hoppad men håller på att utbildas. Hon är snäll med rikitgt envist sto!

Hon kan vara mycket jobbig att rida då hon gärna vill backa, stanna, blir skänkeldöv eller vilja smita ut från paddocken/ridhuset. Även så försöker hon komma undan från arbetet och testar en på alla möjliga sätt.

Men när man väl hittar knapparna, är bestämd och då hon blir sammarbetvillig så är hon helt underbar att rida. Så det gäller att vara envis när man rider henne och aldrig ge upp.

Hon är mysig och gillar att bli ompysslad. Men hon kan även bli envis i hantering då man får ryta till lite extra.
Jag provred henne i sommras:

Gosebjörnen :D

Eiro har blivit mycket bättre i boxen nu, han älskar att kela vilket är jätte mysigt med en sådan lurvig björn som han är!

Ridningen gick väl sådär. Han tog inte vänsterskänkel och hängde på hacket i galoppen riktigt ordentligt och drog bara därefter. Vart ganska mycket jobb, för han blev till och med seg ett tag. Men är endå riktigt nöjd över min lilla gosebjörn :D


Besöksrekord :D

Har haft besöksrekord idag. Senaste var 52 och nu är det hela 57 besökare. Jag starta bloggen för 19 dagar sedan med började länka den för 13 dagar sedan. Sjukt att det har gått så bra! :)

Men endå är dagen inte slut ennu. Hoppas det kommer över 60 sträcket ikväll!!!


Bildbomb från dressyrträningen

Nu har jag äntligen fått tag på bilderna. De flesta blev ju väldigt bra men som jag alltid säger: Bildformatet suger i ridhuset :( Men dom här blev bra, så tänk er annars hur det blir..?

Ni ser ju i alla fall hur fin han var. Riktigt skillnad mot de andra bilderna om ni kollar bak lite i arkivet.

Min sits kan vi ju heller inte snacka om.. :/ Fötterna är värst men det är svårt att få dom bra på honom, en ganska stor kulmage är ivägen ;) haha. Händerna var tantiga här tills Thereza sa till mig och det blev en jädra skillnad tillslut.

Imorgon rider jag honom igen. Thereza hoppades på att vi kan vara i paddocken och fotografen kommer förhoppningsvis också, då blir det bilder :D Dock så rider vi kl. 9.00 och det kan vara svårt för fotaren att vilja komma upp då, men man hoppas på det bästa!

Hänger på hacket..↓


Samma här ↓


Fick sedan upp han i skaplig form ↓Pizza med stallvärdarna & Thereza

Ska nu göra iordning mig för klockan fem ska jag och stallvärdarna i stallet bli bjudna på pizza av Thereza, våran stallchef och ridlärare. Det kommer bli hur mysigt som helst :)

Ha en fin dag som jag allesammans ♥

Strul med skickandet..

Fick massvis med bilder på Eiro och mig somsagt med det blev något strul på skickningen av bilderna så därför har jag inte fått dom ännu. Förhoppningsvis visar jag upp dom imorgon för är själv väldigt sugen på att se dom :)

Är också ganska ledsen p.g.a att alla plagg är slutsålda som jag ville ha i inlägget under.. Var nog lite sent ute i rean :/

Eftersom bilderna inte kom idag så gottgör jag er med ett par underbart fina bilder på Eiro och hans bästavän Lurifax.

(Dom var bästavänner när de kom i sommras men bara tills Eiro träffade Isak. -
Lurifax får inte vara med dom så Eiro tar han som andra hand nu..)
Rea på hööks

Nu när det är en sådan stor rea på hööks så kan man ju inte hindra att klicka hem något! Detta under fastna jag lite extra för och känner att detta behövs :)


Söt grimma till Eiro för endast: 44:-


Handskar: 74:-


Funktionströja: 74:-


Blev riktigt ledsen eftersom dessa skor bara finns kvar i st.37. Men hoppas nya kommer in till detta billiga pris: 749:-


Fina hästen

Dressyrträningen gick hur bra som helst! Är så himla nöjd över Eiro, så himla fin är han. Vi jobba på detta:
 • Skänkelvikningar
 • öppnor
 • galoppfattningar - övergångar
 • låg form
 • mer samlad galopp
 • få honom att inte hänga i hackamoret!!
Det var väl det jag försökte och det vi jobba med. Han lyssna hur bra som helst gick i rund och lagom form hela passet och var stadig. Men han hänger något enomt på hackamoret och var hur stark som helst, men jag gav inte upp, haha. Hade så ont i händerna tillslut.. Men gud vad glad jag blev att han har utvecklats så stort. Kan skriva hur mycket som helst, är så glad :D

Bilder är tagna, som dom kommer förhoppningsvis upp imorgon då Felicia har skickat dom :)

Är ni sugna på failbilder

Ja, hela mitt arkiv består väl mestansvis av failbilder, haha. Här får ni ett par! Blir endast Eiro och hans bästis Isak :)


Dressyträning

Dressyrträning på Eiro för Thereza idag kl. 10, så upp med tuppen nu vid 8 så har jag lång tid att fixa iordning tjurhästen.. hehe.
Hur taggad som helst, bästa hästen också :D
Idag finns det chans att bilder kommer, har anordnat en kameraman!

Nykommern Eiro ;)

När Eiro kom till oss i juli så var han så himla biffig. En riktigt stor häst som man direkt såg var körhäst eller liknande. Så himla fin!

Nu så vet jag inte riktigt, tror han har tappat massvis med muskler men det är ju självklart eftersom han inte kör längre. Men han är hur fin som helst just nu, längar tills bilder kan tas på honom. När vädret piggnar till lite så är det ut i "leriga" hagen.
Fast det är nog ingen ideé så pass lerig han kommer vara då.. Får fixa en fotodag istället :)

Bilder när Eiro nyligen hade kommit:

Angåenden foto/film och hoppningen..

Som jag har skrivit tidigare så är det väldigt svårt att få foton eller film. Och nu var detta tillfälle dags! Bilder ville dock inte tas i ridhuset och det fanns ingen möjlighet till film. Tråkigt nog, även om det fanns minst 3 kameror och flera kameramän..

Men hoppningen gick bättre än förväntat faktiskt. Zingo var riktigt jobbigt och stel i framridningen men efter pusten så mjukna han till som vanligt och var ganska sammarbetsvillig.
Över hindrerna är han alltid klockren. Lite seg idag men ja han lyssna och hoppa frivilligt utan ett stopp. Duktig ponny.
Vi var 11 stycken vilket gjorde att träningen höll på i ca 2½ timma, haha

Fin hoppbild på Steffi och Zingo i sommras↓


Lite fakta om NORF

* Norf har en väldigt stor tillgång till lösdrift. Vi har tre stora hagar som hästarna får gå i, alla hästar går tillsammans förutom privathästar och de som inte passar in osv. Det är inte ofta ridskolor har tillgång till STORA hagar!
* Vi har också två ridhus och två paddockar. Ett stort ridhus och paddock och ett litet ridhus och paddock.
Men vartefter kommer ett till stort ridhus byggas.

* Vi har väldigt stora platser och områden där det kan ridas ut. Också möjligheterna att kunna ta lång ritter genom klockaretorpet in till stora ängar och skogar.

* NORF har 32 hästar, inräknat med privat också. 14 boxar och 18 spiltor.


Hoppträning på ponnyn Zingo

Idag ska jag hoppträna Zingo för Thereza. En liten ponny denna gång. Är väldigt taggad och hoppas på film/bilder följer med hem.


God Jul ♥

Idag önskar jag er alla en riktigt fin jul. Nu när den äntligen är här!

Fira glatt med familj och vänner och hoppas ni får allt ni önskar er. En dag fylld med god mat och dryck, kalle Anka, paketöppnande och ett trevligt sällskap :)

Ni är verkligen grymma mina fina läsare, visste inte att bloggen skulle växa så snabbt och även hålla sig på samma nivå.
Är överlycklig!

Stallvärdar

På NORF har vi ett system som heter stallvärd. Det innebär såhär:
Varje dag i veckan så finns det nybörjar grupper som behöver mycket hjälp med hantering, sadling, tränsning och även teorier. Även andra barn, ungdomar och vuxna som behöver hjälp med uppropp m.m. Det ingår även att hålla det snyggt i stall och klubbrum.
"Detta är stallvärdarnas jobb"

Man får själv välja om man vill vara stallvärd en gång i veckan och håller då den dagen hela perioden. Som ett jobb, fast ganska sällan. Man måste ha de kunskaper att kunna korrekt sadla och tränsa, sätta på skydd även lära ut dessa saker.
Det är ganska mycket man måste kunna därför är det bara just "skötarna" som får vara och helst inte "fadderskötarna", beror på hur långt dom har kommit i sin så kallad utbildning :)

Jag är en av dom och är stallvärd på torsdagar. Ensam, beroende på hur mycket det är att göra de olika dagrna!

Man får självklart belöning när man är stallvärd, våran belöning är att rida ca varannan vecka för Thereza. Allihopa i grupp. Det kan också dyka upp andra roligheter. Det som är på gång är att Thereza ska bjuda oss alla på pizza.

Så idag vid halv 10 rider jag stallvärds-ridning på den underbara fina storhästen Gravirs :)


Ren info om nuläget

Jag kommer nu de dagar julen är inblandad bara skriva ca 1-2 inlägg per dag så att de flesta har möjligheten att läsa info-inläggen innan jag börjar blogga helt och är igång. Vill genomföra den mestansvis fakta om mig, Eiro och NORF osv.

På måndag tänker jag ta tag i hårdhandskarna och starta denna blogg på riktigt. Riktigt kul ju, längtar lite :D

Det är ganska mycket på gång nu:

 • Hopp och dressyrträningar
 • Har min medryttarhäst/foderhäst/hjälper till med häst, vad jag nu ska kalla det.
 • Stallvärds ridningar
 • Mys med stallgänget
 • Återträff med våran skötarläger-ledare Janne
 • m.m

Så det kommer vara en hel del uppdatering och hoppas självklart på massvis med bilder :)


Norf-skyltenTar tag i detta!

Börjar redan blir riktigt irriterad på att de gamla och dumma kommentarerna ska komma igen. Man vet ju aldrig om det är någon från NORF eftersom de vet så mycket om mig. Hur jag rider, vad jag har gjort osv. Detta kommer tas upp igen.

Klagat på hur jag rider, vad jag skriver m.m. Frågan kommer här: Kan ni mycket mer än mig då? Bevisat?

- Vet nu hur det perfekta sitsen är? Händer, armar, ben, fötter, rygg, bröst? Rid den perfekt utan svårigheter!

- Vet ni vad bakbens-engangemang är? Hur hästen ser ut då? Istället för att tro att allt är perfekt när den kröker på nacken så kanske benen ska vara igång också.


Några exempel bara.↑ Tro inte att jag tycker jag rider bäst, för det gör jag inte. Men jag suger inte i allafall.

Ni som tydligen vet hur jag rider, jag säger att den har förändrats. Både sen bilderna, sist folk kolla på mig osv. Den enda som vet är Isabella som rider med mig, Thereza och Linda.

Jag har ingen aning om vem/vilka som skriver. Det har även hänt under min andra blogg. Men jag har tankar och funderingar. Snarare kommer det fram. Om ni vill ha det lätt så söker jag bara på ip-adressen. Inte så svårt.

Vill bara ha klart för alla där ute att det ändrar mig endå inte vad ni nu skriver, för jag vill först ha bevisat att ni är mycket bättre!! :)

Svar på tal:

säääämst  (inget@hotmail.com) om Ridpass från Augusti - Oktober:
asså, du tar ju bah tidsbilder, när hästarna råkar typ gå lite på tygeln. Men guud, när man sågar går allt bra lilla gumman ;)

Svar:

Nej var det så? Det visste jag tyvärr inte.. Jag som trodde man fick såga och göra illa en hästs mun. Jag som älskar det! Kan ju inte bara sluta med det nu. Nu vart det jobbigt, sågning är ju min grej och jag älskar det. Håller ni inte med?

Ja ni fattar väl? Kan erkänna på riktigt att jag aldrig har sågat. Skulle lät kunna erkänna att jag såga förut om jag nu gjorde det. Många av mina vänner har gjort det så varför skulle inte jag kunna göra det? Om man inte kan få en häst i form så varför ska man försöka genom att såga? Man får ta den tid som behövs för att lära sig, det ser endå inte bra ut!

Jag blir nästan ledsen när jag ser folk såga i en hästs mun. Det är förskräckligt! Jag håller knappt i tygeln när jag rider. Jag är nog den mest djuvänliga av många så varför skulle jag vilja skada en hästs mun?

När jag tar bilder och rider så tänker jag på bakbensengagemanget om du nu vet vad det är? Hästarna är väl inte direkt runda i form på bilderna eller ser jag fel?

Väx upp kära folk och lär er hur man får en häst på tygeln istället för att förutse att jag sågar! Rider du mycket bättre? Om du inser att jag sågar så kan du nog inte mer än mig :)alice  (inget@hotmail.com) om Ridpass från Augusti - Oktober:
ehm, ja red Timur när han va på öknehult, han va ju inriden ?!
Säg inte att du red in han, för de gjorde du inte, hehe. Vi red typ in han & jag och mina vänner som "jobbar" på öknehult på vintrarna.
Saknar min timur..

Svar:

Timur är endast 5 år och kunde inte så mycket när han kom till oss. Det var ny omgivning och kan också vara lite spänd. Han vingla väldigt mycket i traven och hade svårt att hålla i gång galoppen. Jag red igång honom eftersom han somsagt inte kunde så mycket och fatta heller inte en del. Men han kunde ju liksom grunderna i alla fall. :)

Ridpass från Augusti - Oktober

Jag har fått en hel del foton från olika ridpass på olika hästar under denna period.
Det är helt klart skillnad sen augusti mot vad det är nu. Både sits, hållning och känsla. Som ni kanske ser?

Har även haft möjligheten att få rida de mer unghästar och har lärt mig mycket av det. Fick bland annat hjälpa till att rida igång Timur, hoppa in Eiro och fått sitta på några flera hästar innan inridning osv, nu på senste har jag ridit mycket trevliga hästar både stora som små. Detta ger kunskap!

Bilder har tyvärr inte tagits sen oktober om jag minns rätt beroende på dåligt väder, sena lektioner och mörka ridhus osv. Ganska trist..

Thereza är stallschefen och äger NORF. Hon har även många lektioner i veckan och en av mina. Hon är världens bästa ridlärare och har hjälpt mig så mycket. Utan henne skulle jag inte vara där jag är idag!


Felix C-ponny, Dressyrträning för Thereza - Augusti


Felix C-ponny, Dressyrträning för Thereza - Augusti


Wheera C-ponny, provridning - Augusti (Mer info om henne kommer)


Eiro maxad D-ponny, Lektion - Augusti

Timur - C-ponny, Unghästridning för Thereza - Augusti


Första hoppning på Eiro för Thereza - SeptemberEiro, hoppträning för Thereza - September


Eiro, dressyrträning för Anna Campner - Oktober


Enkór (Curre) C-ponny, Ridlektion - Oktober


-ll-


Vilken bild gillar ni mest?

Mer info

Nu tycker jag att ni har fått en stor möjlighet att läsa presentationerna och jag har hälsat mina goa läsare välkommna till denna nya blogg! 

Jag kommer försiktigt börja publicera några inlägg så ni lär känna mig. Lite mer fakta om mig och Eiro, ridskolan, övriga hästar och även bilder när jag rider, så ni kanske få tankar och en liten syn på hur jag rider :)

Eiros namnskylt


Pyntet som jag har decorerat hos Eiro + hans box.


Eiros varnings-skylt


Besökare, design & header

Detta känns som en riktigt bra början! 

Jag började länka denna blogg i lördags vid 11 tiden ungefär. Då under kvällen var det redan 25 unika. Igår hade jag dock haft över 50 unika och 300 sidvisningar. Det känns väldigt bra. Är så glad :D

Designen har jag suttit och klurat lite på också. Om ni inte ser designen på vänster sida så är det inte den rätta. Den har krånglat lite på sistonde och kan vara lite kludrig. Kommer sitta och fixa lite med designen under dagarna som kommer. Headern som är framme nu kommer även vara en tillfällig tills jag får en fotograferingstid med Eiro :)

Ha en bra dag!


Presentationer - Om mig själv och sköthästen Eiro

Skriver nu min presentation om mig själv och Eiro. Om ni också vill ha en video så säg till.

-Jag
är 14 år och har varit ridskoleryttare i 6 år. Jag har varit skötare sen 5 år tillbaka och var hela den perioden på fuxen Tolli -93. När hon åkte i sommras och då vi fick ny ägare så har nya hästar köpts in. En var Eiro som jag fastna direkt för. Tror jag faller lätt för fuxar :)

Min tid går mycket åt i stallet och vid bloggen. Plugget och vänner tar jag när jag har tid över, alltså senare på kvällarna och på helger. Jag har även en hund som jag lägger ner ganska mycket tid på. Även hans vän som får hänga med ut på promenader.

Med denna blogg vill jag växa, det är min dröm att bli en kändare bloggare. Jag kämpar för den här därför går den oftats i första hand. Jag är en sådan som hinner med allt, bara jag vill!
Tidigare hade jag en annan blogg, den ägde jag tillsammans med en vän. Jag gick över till denna, dels för att byta bloggnamn, börja om på nytt och även göra denna mycket bättre. Eftersom vi sluta blogga tillsammans så är jag nu ensam på denna :)

-Eiro är född 2005, han är alltså sju år och är en maxad D-ponny. Han är ett lettiskt halvblod som kommer från lettland. Sen 2 års åldern har han arbetat som körhäst med både vagn och redskap. Han blev ridhäst juli detta år och har alltså bara blivit inriden i några få månader.

Eiro är så pass lätt lärd så han har redan gått lätt B:1 i dressyr och hopptränat 40 cm med mig, högre vet jag dock ej. Han blev inriden hos oss då han gick lektioner ganska snabbt i mera avancerade grupper. Han kan redan skolor, framdelsvändningar, skänkelvikningar osv. Bara en bestämd ryttare sitter på så kan han säkert gå stadigare på tygeln som han har väldigt svårt för. Han är även väldigt svag i galoppen, men det har förbättrats sjukt mycket och han börjar även hitta stöd och gå i form där med. Eftersom han var körhäst så kan ni ju förstå att han är riktigt stark, men även mycket lyhörd. 

Eiro var så pass rädd när han kom hit så det kan vara täcken på att han har varit illa behandlat på sitt förra hem. Nu så försvarar han sig med sin osäkerthet genom att på sätt och vis attakera om man inte sköter honom på rätt sätt. Han kommer bli otroligt duktig lektions häst som både tränare jag har ridit för säger, men även för att vara en sådan kort tid inriden så är han duktigt. Bara lite mera lärning på marken så blir han en underbar häst :)
 


RSS 2.0