Korrekta sitsen

Jag som nu har lärt mig den korrekta sitsen rätt bra. Den som jag oftats får mest beröm av i ridningen :)

Men har dock lärt mig den lite väl bra eftersom den börjar gå över styr? Har ju alltid försökt komma bak med fötterna/benen, men nu är dom föör långt bak. Alltid kul att man överlär sig? hahaVart livet tar mig

Dessa kommande månaderna blir mina "plånboken blev tom" - månader. Väldigt mycket på G. Hela sommaren är ungefär fullbokad!

TRÄNINGAR:

 • 12/2 - Dressyrträning för Thereza
 • 4/3   - Dressyrträning för Anna Campner
 • 11/3 - Hoppträning för Jenny Björn
 • ?/3   - Romme-resa
Sedan i sommar åker jag till Gotland med vänner, säkert resor med familjen/och mera vänner. Ska kolla efter sommarjobb för min ålder också. Vill gärna ha pengar förstår ni? ;) hehe
Det är säkert mycket mer dessa kommande månaderna och hela sommaren, huvudet står just nu bara still! Inte säkert att jag åker/är med på allting. Somsagt, plånkan räcker tyvärr inte.

Ha en bra dag nu!

Nya ridstövlar?

Vad jag tror så har det kommit in nya ridstövlar till hööks nu med vårkatalogen. Är det sant?
I alla fall, dessa stövlar är ju sjukt snygga. Mycket dressyr-aktiga till ett bra pris. Endast 2499:- Skulle lätt kunna köpa dessa, men vill just nu ha mer allround-stövlar tills jag köper dressyr & hopp.Dessa kommer jag köpa först. Dom är mer i allround-format. Riktigt bra, vilket jag tar ifrån dom som tycker det!


31/1 - lektion

Dagens ridpass på Lotara bestod mycket med lösgörande och tempoväxlingar. Vi hade bomm-arbete på serpentin-bågarna.

Lotara är en väldigt het häst med stor gång, lång hals som gärna vill höja sig i naken och krulla ihop sig. Mycket jobb blev det med att få henne lång i formen och avslappnad. Det gick bättre och bättre under passet då hon verkligen hitta farten och formen i vissa lägen, ibland blev hon spänd osv.

Över bommarna blir hon riktig het. Hon hoppar över dom och får galopp-utfall eller hur man uttrycker det? ;)
Tappa kontrollen över henne och hon blev lite väl pigg somsagt. Det löste sig det med tillslut och hon blev riktigt duktig.

Bild sen i sommras:

Gravirs
skritta jag på i lilla ridhuset. Mysigt var det!Minusgrader.. :(

Har ridit fina Lotara idag och därefter skrittat en sväng på Gravirs. Några favvo-hästar detdär! Kan ju meddela att denna dag var det fruktansvärt kallt. Minnst -5 om jag själv få gissa. Sitter liksom fortförande och fryser sen jag kom hem för 2 timmar sedan.. haha

Har kollat på "Familjen annorlunda", ett favorit underhållningsprogram. Så kul att se det alla barnen, vad tycker ni? :)Du betyder så mycket


Alanya

Fick några snabba bilder på ridhästen Alanya igår när jag tog in henne. En av dom finaste ridhästarna i stallet vad jag tycker.
Vad tycker ni så mycket som ni ser? :) (Om ni undrar så är det gammla sår hon har).


Ridbyxor

Tycker faktiskt dessa ridbyxor är riktigt snygga. Kommer varken ihåg vart dom kommer ifrån eller vad dom kostar. Någon som vet? Hjälp mig snälla :D


"hade det vart lätt att rida så skulle det kallas fotboll"

Låt rubriken tala, så sant så!

Det är väl lite så med ridning, det är jävligt svårt. Eller vad säger ni? Ibland är det lätt ibland svårt. Beror helt på häst och ryttare.

Om vi då återgår till hoppträningen som jag lovade att utvärdera.
Vi värmde upp skapligt länge. Eiro var mycket mjuk och stadig i skritten. Mot traven blev han väldigt het. Gick inte detsamma i form, förutom vissa stunder. Det las in mycket små volter på denna uppvärmnings-övning vi hade vilket ledde till att han tappar formen och blir lite stretig. Försökte få honom stadig och bibehållen i traven. Gick väl sådär.

Mot nersittningen och jobbet med slutorna gjorde honom mycket lösgjord och stadig i formen. Vart lite häpen där då han försökte leka dressyr-häst haha. Självklart var han duktig och fin :) Gick som ett löpband igenom alla slutor, så duktigt han är!

Galoppen är inte Eiro starkaste sida inom bett-branchen då. Gillar han mer där med hacket. Han vart dubbelt så het i galoppen, han försökte springa iväg i galopp när de restrerande galoppera. Han vart super-stark också. Till slut fick jag till stabiliteten i galoppen och fick en trevlig fart utan några avbrott/ökande.

Hoppningen:

Vi börja hoppa fram över räcke och oxer på ca 40 cm. Bra träning. Sedan börja vi direkt med banan. Lydnads-bana stod på schemat.

Det var en otroligt svår bana för Eiro, den svåraste han har hoppat såhär långt. Det var svårt för mig med, eftersom Eiro hade det svårt. Mycket jobb med både fart, broms och vägar. Men vad både Thereza sa och jag kände så var det toppen-rundor som vi fick fram. Mycket nöjd!


Banan såg ut såhär. Vi trava först över bommarna, sedan en svag båge till nr 2-oxern då vi fatta galopp där i mellan. Direkt på nr 3-klossen. Samla galoppen och gör halt mellan 4-konerna. Stå still och sedan galopp direkt till nr 5-räcket.


Svettiga Eiro efter passet. ♥Kallt, trött & huvudvärk.. :/

Usch vad trött jag är. Vädret gör mig ju inte piggare direkt. Kallt är det men solen kika fram förut i alla fall. Härligt det!

Kom hem för någon timme sedan med frusen kropp.. Ska hoppa in i duschen strax och utvärderar därefter passet. Fick tyvärr inga bilder/film :(

Träns från Hööks

Detta snygga träns från hööks vill jag nog ha. Skulle passa sjukt bra på Eiro och jag skulle vara mer än nöjd om jag hade detta.

Men som det ser ut just nu så kommer ju detta inte köpas. Dels vet jag inte nack/fördelar och vad tränset ger för funktioner och plånboken behöver läggas på andra saker i första hand..!
Hopp

Hoppträning som gäller idag då. Ska nu innan jag åker försöka få tag på min fotograf haha. Hoppas hon inte glömde bort att hon skulle fota, då blir det smått panik. Vill ju så gärna ha nya hoppbilder på mig och Eiro!

Det blir ju framför allt första gången jag rider Eiro på tvådelat bett med fasta ringar, sen några månader tillbaka fick han ju munsår av sitt tidigare tredelat med icke fasta ringar. Får ju hoppas på det bästa. Utvärdering av passen kommer under dagen :)

En av dom första "hoppträningarna" på Eiro, september 2011
Sen i säng?

Har haft en underbar kväll med mina finaste vänner! Känns så bra att allting har löst sig mellan oss alla nu ♥
Försökte komma hem skapligt eftersom det är hoppträning imorgon kl. 09.30, då jag gärna ville få lite sömn innan.

Kom hem runt 11 men tiden framför datorn ryker rätt snabbt när man har mycket att göra har jag kommit på. Känner ni detsamma? Därför är jag uppe såhär sent och har inte kommit halvvägs genom planerna.. Upps?

När jag väl är klar lägger jag mig i min mysiga säng och kollar igenom hööks-katalogen. Om jag orkar.. Men det tror jag nog. Måste ju däremot införskaffa mig en hel del nya saker, därför har jag mer motivation att kolla katalogen än att sova haha.


Hissar från Hööks

Hissar verkligen dessa frägsprutande schabrak. Tänk hur snyggt dessa skulle vara med ett par matchande lindor till på Eiro. Så fint och skulle passa perfekt till någon träning :)

Sovmorgon

Som ni märker så vart det återigen en sovmorgon, sov ju över hos en vän och somna rätt sent igår. Ska försöka få till några inlägg under dagen, åker ju inte till stallet idag.

Men imorgon hopptränar jag Eiro kl 09.30. Så betydligt bättre update då :)

Ha en fin lördag!

Wheera 27/1-12

Idag stod jag och mocka väldigt länge och bortsningen dröjde jag också på. Fick nämligen vänta på ledigt ridhus i över en timme när jag kom. Eftersom paddocken har så hårt underlag så fick jag rida i lilla ridhuset, men det gick bra som tur va :)

Hon var lika larvig i början av passet, rädd för hörnet och ville backa osv. Men jag värmde upp väldigt länge, dels för kylan och för att hon skulle bli mer loss och avslappnad. För att göra det lite roligare så fick hon trava några varv med lång tygel så snabbt hon ville, och det gilla hon. Därefter blev hon mera framåt. Kul!

Hon blev verkigen mjuk eftersom jag gjorde 1000 skänkelviknigar från halvt igenom. Fick henne verkligen AVSLAPPNAD då hon gick med lång och rund form. Blev så superglad när hon flög igenom skänkelviknigarna. Fina ponny ♥

Galoppen fick hon springa lite själv i, med slappa tyglar bara för att hitta känslan. Så pass litet ridhus passar inte hennes galopp när hon väl får fart på den, samlad går dock inte. Då saktar hon av. Träning är det som gäller :)

Wheera innan passet. Så snygg.

Vovvisarna

Nu när kattbilder har dykt upp så slänger jag upp hundbilder också. Tog dessa från gårdagens promenad. Fina vovvar ♥


Trött katt?

Älskar denna mysiga stallkatt. Den ligger alltid inne på kontoret och sover och sover och sover. Från 4 när jag kom igår till 8 när jag åkte låg den och sov. Minsagt varje dag också. En liten slöis bland annat :D

Kelig är den också kan jag säga, tror nog denna kisse trivs bäst inne än ute i stallet. hehe

Ponnyns dag

Idag har jag Wheera. Har längtat faktiskt eftersom det börjar gå så bra för oss, eller framåt i rättare sagt! Får se om stora ridhuset är ledigt annars får jag rida i lilla som är sjukt svårt eftersom det är så litet. Kanske måste skippa galoppen då? Esch får se då hur hon känns.

Tänkte i alla fall jobba mycket mer skänkelvikningar, slutor och öppnor bara för att få henne riktigt loss. Jag vet ju att hon är grym på detta men hon visar det offtast inte när hon väl kommer i sina svåra situationer. Men nu när det går framåt så ska vi nog öva lite extra på detta :)


Nu - Duschen!

Nöjd över denna dag! Veckan har gått så otroligt fort. Har verkligen skrattat och flummat ut mina dagar. Sjukt skönt ju :D

Har fått till lite lugn träning ikväll och kollat på Biggest Loser Sverige, så kul ;) Nu hoppar jag in i duschen, ni vet en varm och lång dusch. Åhh ♥


Stallvärd

Stallvärds jobb idag kl. 16.00-19.30 och "stall & borstimme" kl. 17.00-18.00. Kommer också fixa mycket i stall och klubbrum som varje torsdag. Innan jag lämnar stallet efter mina "jobb"- dagar så vill jag att det ska se fint och prydigt ut. Mockat, sopat, städat och iordning plockat i stall och klubbrum. Är alltid så pedantisk av mig! hehe

Kommer förhoppningsvis mysa och rykta Eiro som vanligt. Min goding alltså ♥

Hehe?


Stallets charmtroll

Ridskolans allra minsta häst heter Zimba, som ni kansker ser så är han en Shettis. Så underbart söt, eller hur? :)


Zimbas bästis Felix↓Ridpass på Sputnik (Sputte) 25/1-12

Red Sputnik igår. En häst som har haft rätt mycket problem med sina ben. Då han inte går rätt så spökar hans ben. Han har blivit halt många gånger under lektioner så därför har Thereza ridit han i några månader. Nu går han vissa lektioner, stallvärds ridningar och ex. privatlektioner. 

En väldigt trevlig häst som är superkul att rida. Dock är han hur seg som helst men lyssnar bra när man väl får fart och gör ordentliga övergångar, fattningar osv. Han galopperar verkligen i fin samlad galopp och är värsta "dressyrhästen" hehe. Man får ta och kämpa för att få honom att länga stegen. Jag vart helst slut efter!

Fick mycket beröm (vilket jag är glad över) om att han verkligen bärde sig i ryggen, börja alla övergångar med fint bakbens-engagemang och jobba på med båda bakbenen riktigt bra. Jag kände ju bara hur otroligt effektiv han var i alla övergångar. Så kul :)

Lär ju ha ennu mera träningsverk imorgon för skänklarna sluta aldrig kan jag säga. Och hålla honom aktiv hela tiden var något måste, annars släpptes allting. Mycket jobb med denna häst var det i alla fall!

Charmig är han minsagt :DEn bomb med bilder på Tolli


Rida snart

Åker till stallet och rider stallvärdsridning nu. Får se hur jag klarar mig, om jag får någon ansträngande eller mer lättare häst. Sträckte nämligen nacken igår och det bara värker och nacken känns bara så tung.. Och så har jag träningsvärk i hela kroppen, spec. rumpan från dagarnas träningar..haha

Ikväll åker jag till en vän och pluggar + antagligen tränar där. Hör av mig när jag kommer hem. Finns ju inlägg uppdaterade under dagen så läs dom eller kolla in på min andra blogg: http://mildenuknow.blogg.se/.

Ha en bra kväll hörrni!

hehe..


Dressyrkollektion från Kingsland

Stilren och snygg kollektion från Kingsland. Allting föll mig faktiskt i smaken! :)
Lycka

Det här kallar jag verkligen för sammarbete. Hästen gör allt för sin ryttare och ryttaren detsamma. Man blir helt tårögd genom att titta på detta. Så obeskrivligt fint!

Ej visade bilder

Detta var nog den första utskrittningen på Eiro. Om jag minns rätt. Första fotorna när jag satt på honom.
Det var i början på Augusti alltså ca 1 månad efter Eiro kom till oss.


Måste göra-dagen!

Idag måste jag iväg på viktigt möte. Handlar om Gotland som jag troligen har nämnt tidigare? Måste också få in en hel del plugg under dagen då vi både har inlämningsuppgifter, prov och bl.a läxor..

Inget stall för min del idag, men resten av veckan kommer självklart att spenderas där, mycket på gång! Berättar mera då dagarna kommer. Ha en fortsatt bra dag allesammans ♥

"Bjuder" på en söt bild på mig ;) hahahah


Träna, träna & träna

Nu ÄNTLIGEN är träningen igång!

Varje dag till 23 fenruari förutom alla helger, om jag dock inte känner sug för träning så ska jag träna med mina mobil-tränings appar. Det kommer självklart promeneras vartefter, när värmen slår till så tar jag på mig joggingskorna och springer några rundor också. När jag är klar med målet i en månad så kommer träningen självklart att fortsätta. Måste bara klara ett "lätt" mål så jag har några chanser här i livet. Så kul! Älskar att träna, vara smal och muskulös :)
Lektion 23/1-12 - framdelsvändningar

Red Bas på lektion idag igen, så fick tyvärr inte Eiro. Men det är bra träning att rida Basen då man inte alltid hittar kontakten och sammarbetet med honom. Så det är mycket jobb med denna lilla ponny från pass-pass.

Idag gick det inte så bra alls. Vi hitta inte alls kontakten, han tog inte bettet så bra och han slappna inte riktigt av. Men han var fin, det kan jag säga i alla fall. Formen var skaplig men inte under hela passet då han gärna släppte allting och drar upp huvudet när man blir för hård eller råkar ta lite extra, som ex halvhalter. Sådant är svårt när han inte har hittat ett riktigt stöd. Så dom var helt borta. Förstod mig inte riktigt på Bas i framdelsvändningarna heller. Han är riktigt duktig på det men ibland så kopplande vi inte riktigt med varann, så vi låtsas att det inte var med i passet ;)

Mot slutet slappna han av och lyssna lite bättre på hjälperna. Men endå så vart jag inte helt nöjd, tillräcklig nöjd till att kunna avsluta passet utan att tjura.. haha.


Från Eiros sida:

En annan ryttare i gruppen red Eiro istället. Jag tyckte det gick bra eftersom han är svår på bett! När han väl har bettet i munnen så slår han med huvudet upp och ner hela tiden. Han går helst inte i en stadig form. Och springer för mestansvis. Men Sofie som red honom tyckte jag gjorde bra ifrån sig utöver situationen. Vet dock inte hur han är på ett tvådelat med fasta ringar, men antagligen bättre, när han nu vänjer in sig i det :)

Söta ponnyn Bas (:


Nytt bett till Eiro

Eiro har nu fått ett nytt bett. Ett två delat, har för mig att Thereza sa med fasta ringar. Minns tyvärr inte även om jag smörjde Eiros utrustning och tvätta bettet så kolla jag inte det, eller glömde bort? haha

Vi får hoppas att detta är bättre för Eiros mun, utan några skav och att han tar bettet och får stöd på ett bättre sätt! Hoppas därför att jag får rida honom idag på lektion då jag gärna vill känna hur han känns på detta bett, spännande ju! :)

 


Dålig update idag.. tyvärr

Blir tyvärr låg uppdatering på bloggen under förmiddagen. Rider lektion 17.15 så kommer hem runt halv sju. Träningen börjar idag, nu börjar jag träna på riktigt, varje dag under skoldagarna fram till sommaren! Haha nu jävlar är jag igång :D 

Ha en fantastisk dag, kolla in min andra blogg för lite underhållande i sånna fall :)
http://mildenuknow.blogg.se/

Stalldag

Idag han jag göra iordning väldigt mycket hos Eiro. Blir så nöjd när han får det fint! Jag börja med att lösa upp hans bädd. Han är nog värst med att skita ner i boxen ja bajsa, kissa och trampa ner allting. Fyllde sedan upp boxen med rätt mycket torv. Det behövdes må jag säga.

Tvätta vattenkopp och krubba + skura några väggar i boxen. Nu får han det fint ;) Hjälpte somsagt till med stallet också mocka, torva upp, soppa och insläpp. Sist men inte minst så putsa jag Eiros utrustning ordentligt. Mycket fint blev det och det behövdes en putsning på detta kan jag också säga. Bytte schabrak och borsta sadelgjord.
Fick även min utrustning rätt hyffsad fin :)
Eiro innan rakning. Så fin päls så! ♥

Vintern har kommit

Vakna imorse och såg att snövädret hade dykt upp.

1 timme senare.. åhh..


Tankar om tävling

Är så himla tävlingsugen just nu! Allt fix inför tävlingarna, pirrigheten i magen och känslan när man har vunnit/fått rosett eller bara känner sig riktigt nöjd med resultatet.

För mig har det inte gått så bra på de tävlingar jag har deltagit på. Har bara deltagit på NORFS, alltså ridskolans tävlingar. Många hopp och en dressyrtävling.
Den bästa var dressyren. Kände mig sjukt nöjd på framridningen och nöjde mig också med insatsen av själva tävlingen. Var inte alls nervös liksom :)

På hopp-tävlingarna har jag antingen ramlat av eller fått vägringar. Inte kul ju.. Men om jag är med på några fler så stärker jag mig nog. Alltid bra att börja på ridskolan tills jag känner mig säker och nöjd med ca 1-2 tävlingar i rad!

I vår kommer Thereza att välja ut några som kommer få åka ut och tävla och hur sugen blir man inte? Det skulle vara otroligt kul. Har aldrig varit ute på någon tävling så det blir då min första om jag skulle bli vald. Men på denna fråga är jag mer än tveksam. Finns ju folk som är starkare än mig i hoppning, men vem vet? Jag kanske har kommit väldigt långt när det väl är dags? hehe

Hopp-tävling på Curre våren 2011 . Var riktigt nöjd förutom "smita förbi på sista hindret" då jag bara släppte allt och tänke: Ja vi klarat typ.

Stallet ♥

Nu äntligen! Åker till stallet alldeles strax. Hjälper till att göra iordning stallet med dom som har stalltjänsten. Så kul och det var så länge sedan, tycker jag.. haha.

Ska somsagt putsa Eiros och min utrustning också. Det var ett tag senast faktiskt! Måste hålla det med jämna mellan rum eftersom Eiro går högst 1-2 lektioner per dag och utrustningen slits snabbare.

Eiros sadel, sjukt skön :)


Följ mig på bloglovin eller gör bloglovin byte?

Följ mig gärna på bloglovin? :D

Säg bara till om du vill göra ett bloglovin byte, så gör vi det om jag gillar din blogg om vill följa den :)Ha en superbra kväll allesammans!

Nu gör jag iordning mig, ska iväg och träffa mina kusiner och ha en kul kväll som alltid med dom :) Har tyvärr ingen motivation till något att blogga om ikväll.. Hoppas det inte gör något!

Jag bjuder er nu på en fantastisk video. Jag gråter bara av att höra musiken och se hur f*cking kul och underbart det verkar att vara där! Håller ni inte med?


God morgon!

Godmorgon säger jag nu liksom! Eftersom jag vakna nyss.. 

Känns väl lite sådär, hatar att vakna sen då hela min dag är förstörd nu. Jag hade planer på att åka till stallet vid 10 då jag satte min klocka tidigt, ca 5 alarm. Men om ni känner mig så försover jag mig oftast haha.

Får väl åka förbi stallet imorgon, känner mig redan bättre i kroppen. Smörja utrustning står på listan iallafall. Både min och Eiros.
Ska försöka få ihop några inlägg som jag kan bjuda på ikväll :)

Ha det bra!

Helg!

Åh ennu en helg är här! Så skönt. Kommer dock ta ledigt från stallet denna helg, kanske åker en sväng på söndag. Varför jag gör det är för att jag ska återhämta mig och börja stall livet nästa vecka.
När man som igår mocka 20 boxar/spiltor så får jag ju ta smärtan i ryggen! Därför vilar jag min gamla rygg och kommer tillbaka till stallarbetet/ridningen på måndag.

Denna helg har jag absolut inget planerat, förutom att träffa lite goa vänner. Får se vart dagarna tar mig och hoppas på en liten mera fartig helg än den förra då jag endast satt framför bloggarna, i två hela dagar? haha

Ha en bra start på helgen allesammans ♥

Hade skapligt kul i skolan idag, därför bjussar jag på dessa bilder :DGamla NORF

Alltid kul att hitta gamla bilder på NORF och dess hästar. Mera kommer :)

10-års jubileum, 70-talet


Staket-hagen finns ej kvar, har nog aldrig sätt det på min tid här på NORF.

Bilder från 2008


Tolli :)


 


Längtar till sommaren

För då får hästarna gott om gräs!
Haha nae vars. Längtar till allt det gröna, varma och fina :)
Jag vill, jag kan, jag har!

Vill rida, vill utvecklas, vill nå drömmar, vill göra både stora och små framsteg, vill lära ut, vill själv utveckla andra, hästar som människor! Vill så mycket, jag ger verkligen 110% till ridningen och hästar nu.

Vill vara i stallet jämnt. Skita i skolan, åka till stallet och mysa med hästarna. Mocka, sopa, fodra och sköta om stallet. Vill leva som vuxen då jag kan äga stall, ridskola eller ha massa egna hästar. Hästar betyder verkligen allt! Då menar jag allt.

Om jag inte känner hur jag "kan" utvecklas, hur jag gör framsteg, hur duktigt jag kan vara på vissa saker. Då skulle jag nog aldrig vara där jag är idag. Ridningen ger verkligen självförtroende, vilket har växt mycket på senaste.
Kan rida för folk utan att skämmas så fruktansvärt dåligt jag har ridit. Självklart rider jag inte superbra ennu men jag kämpar och bryr mig inte särskilt mycket om vad andra tycker och tänker, alla har kunskap. Olika kunskaper!

Jag har MYCKET kvar, hela livet framför mig. Jag gämnför mig oftast med dom i äldre ålder som "dressyrmupparna"? Dom är ca 5 år äldre och då tänker jag att självklart kan jag utvecklas och få mer kunskap till deras nivå i 5 år. Det är en lång tid och tror nog jag lyckas.
Från sommaren april 2011 - Oktober 2011 alltså på 6 månader har jag utvecklats så mycket som bilderna nedan visar. Det är ju beroende på häst eftersom det inte är samma, men jag tror nog ni ser skaplig skillnad.

Från april 2011 till december 2011 så har jag utvekclats yttligare lite till. Somsagt skillnad på häst men jag är "ganska" nöjd med förändringen.

Ett stor tack till Thereza säger jag bara. All kunskap hon har givit mig! Det är lycka. Förstod nästan inte innebörden med ridning innan hon kom. Hon är verkligen stor förebild! ♥

Favoritbilder 2011

Ridpass på Tolli, april 2011

Lektion på Tolli april 2011 om jag minns rätt. Tycker det nästan är pinsamt att visa upp dessa bilder men man har ju inte alltid varit bra? Jag vet ju själv att det inte ser ut såhär i dagens läge, så det är ju rätt lugnt när jag tänker så!

Så skulle vara kul att rida henne i dagens läge då allting skulle gå hur mycket bättre och se hur hon verkligen känns nu :)
Ska iväg på planering

Har en sådan fruktanvärd ryggsmärta! :( Vakna med den igår och det känns alls inte bra.. Tog både ledigt från stallet och träningen igår och idag för att återhämta mig lite. Imorgon åtevänder jag till det vardagliga och får hoppas att det inte ger mer skada.

Ska nu iväg på planering/fix och inför sommaren. Ska iväg på Gotlands-resa med fritidsgården :D Längtar så oerhört mycket! Håller dock i resan med EN vän, så mycket fix blir det för oss.

Ses när jag är tilbaka :)Min prins

Så vacker, så fin, så underbar och så fruktansvärt snygg!


Friserad

I måndags han jag också med att borsta Eiro, mocka och göra det fräscht hos han innan jag gick hem för dagen.

Jag ställde upp honom på ryktplattan, då han alltid kan tyckta det är roligare att se omkring på allting, höra ljud, se alla människor och övriga föremål runt omkring. Men humöret är endå inte på topp, han naffsa tag i min jacka en gång under ryktningen.. Men det sa jag till om, dum häst hetet det!

Eiro fick en rejäl friserig också. Hans långa man, hovskägg och öronhår finns nu inte kvar. Någon var ju tvyngen att göra någonting åt det liksom. Han var superduktig då jag klippte man, pannlugg, hovskägg och öronhåret som var så pass långt. Nu är han fin och fräsch igen :)

Finis ♥ - innan frisering
Såhär långt brukar hans hovskägg se ut:

KÄRLEKDet var så bra, var tvungen att ta citatet från gennes.se's blogg!

”Den som inte har haft kärleken till en häst har inte upplevt äkta kärlek”

Lycka!

Finns inte ett ord för detta. Så otroligt!


Barbacka-hopptävling 12/6-11

Den 12 juni var det den sista och första tävlingen jag han/kunde medverka på Tolli. P.g.a dålig ridkunskap och Tolli hoppar högre klasser ex.

Då vart det barbacka på 50cm. Ville så gärna ha en rosett med henne men önskan uppfylldes inte. Två stycken avramlingar blev det i samma snäva sväng. Ganska så fail faktiskt :)

Men somsagt, jag har utvecklats och kallar bilderna för "gamla" ;)


Ponnyn Bas

Det är offatbart! Rolf-Göran Bengtsson tog hem Jerrinpriset? Hur många hästälskare är inte överlyckliga just nu? Över 20 inlägg på både blogg och facebook har jag setts lagt ut efter Roffes vinnst.

Både svett och tårar har jag medfört denna kväll. Helt sjukt. Så glad. Tack till svenskafolket som har röstat (ringde minst 10 ggr) och tack till Roffe som är så förtjänd ♥

Nog om det, om det går.. haha

Denna måndag har varit väldigt sysselsatt. Har hunnit med massvis men har en del kvar, så får ennu inte sova.. Har bland annat hunnit träna, så skönt. Känner hur musklerna och drömmen till en gladiator ökar ;) Det är ju minsagt ny vecka - nya möjligheter. Mycket inplanerat denna vecka!

Ridpasset:

Jag red lilla c-ponnyn Bas. Ett riktigt charmtroll som tydligen har blivit ganska poppis bland ponnysarna igen. Även om han är halvt privathäst. Dressyr stod ju på schemat och vi träna mycket på framdels-vändningar, raka linjer och olika ställningar. Ett passande för denna ponny!

Jag har aldrig gillat att rida Bas, beroende på att vi inte kommer överens.. Men idag gick det över till andra tankar! :D Han gick stadigt och jag hade en mjuk kontakt till hans mun. Fina galoppfattningar, fin sits och allt klickade i slutet. Riktigt nöjd och ser fram emot att rida Bas igen framöver :)

Svettig häst direkt efter passetIdrottsgalan

Har precis fått in lite träning under Idrottsgalan. Är man kvinna så kan man göra mycket saker samtidigt! Träna, blogga och ringa på Roffe.

Ska nu se klart på Idrottsgalan och hoppaa ni också gör det! Sedan uppdaterar jag och skriver om dagens pass osv.

Håll utkik :)

Ridstövlar

Om jag ska skaffa som dressyr och hoppryttare gör, alltså ett par dressyr och ett par hoppstövlar så blir dessa hopp. 

-Hoppstövlar:

Jag har nog älskar dom i x antal månader. Detta är därför jag vill ha just dom:
 • Snygga
 • Sporrhållare
 • Stilrena
 • Ser så otroligt snygga ut
 • Följbara och smidiga somsagt..
 • Bra fotfäste?
 • Många verkar inta ha dom? Någon som har dom? Skriv!!


-Dressyrstövlar:

Dessa dressyrstövlar skulle jag nog ha valt, fast nog svarta. Dom är riktigt snygga och stilrena. Inte så mycket mer att säga!


Mina åsikter om - "ridvästar"

Om jag ska vara ärligt så har jag ingen egen väst! upps.. haha, nejdå jag har fina vänner i stallet som lånar ut en väst då jag hoppar/rider ut. Och det är ju ganska sällan liksom. Det är så mycket jag behöver ha just nu! Så pengarna räcker liksom inte till till allting i världen, för min del då.


-Denna väst finns förmestansvis att köpa på börjes och den kostar 645:- där. Jag tycker den har en bra passform och är riktigt mjuk och böjbar vilket betyder att den är smidig och man får bra och aktiva rörelser i den. Ett plus för ett sådant billigt pris. Dock så föll modellen och utseendet mig inte riktigt i smaken.

-Denna skönhet kommer från Hööks och priset ligger på 2395:-. Den är stilren, snygg, har en bra passform och är smidig. Dock ligger ju priset lite högre men det är det nog värt?


Självklart finns det nackdelar från båda västarna men inga jag har träffat på vad jag minns. Jag ska nog börja med att köpa börjes och när jag har växt klart, om jag nu växer mycket mer så köper jag Hööks eller från någon annan affär. Någon bra helt enkelt.

Vad tycker ni om dessa? Har ni något annan väst att erbjuda? :)

 


Ponnyakuten säsong 3, del 1

Älskar verkligen ponnyakuten. Dels för att det är lärorikt att följa ens problem och få ta del av alla hjälper hästen/ryttaren behöver som man självklart kan ta del av. Också för att få följa personen, hur den rider, hanterar hästar, stallskötsel osv. Och få se hur ens liv ser ut med sin svårskötta/ridna ponny. Både sorligt för hur ryttaren/hästen mår p.g.a detta och lyckan när problemen är lösta.

Vad tycker ni om ponnyakuten?Blessan

Jag red som jag tidigare skrev Blessan. En ganska härligt häst faktiskt. Jag red henne senast innan sommaren på trekanten (hagen). Då gick det väldigt bra och jag nöjde mig med passet.

Nu har hon också sår i munnen vilket leder till att hon också går betlös, alltså på hackamore. Jag hitta inte rikitgt knapparna på henne och jag krävde nog för mycket direkt vilket gjorde att vi inte kom så bra överens i början. Till slutet blev hon mjukare och mer sammarbetsvillig som tur va, annars skulle jag nog grubbla över detta pass ett tag..

Blessan är nog inte min typ av häst när hon går på hacket. Jag gillar mer lyhörda och tempo hästar, på ett konstigt sätt? haha. Komplicerat men kan förklara vidare en annan gång hörrni :)


Hemma

Har precis kommit hem från stallet. Har både ridit och haft möte. Är riktigt trött nu men det betyder inte sänge iallafall.. haha. Ska nu äta sen mot kvällen blir det träning och en power walk med hundarna. Mys!
Hörs snart!

Bild på Blessan jag red, mer bilder kommer.Skötardag

Idag blir det ingen sovmorgon för klockan var redan ställd på 8.15 imorse. Skötardag är det planerat idag.
Dessa dagar består oftast av:
 • Ridning
 • Möten, information osv
 • Stallarbete
Det är väldigt kul då alla skötare och fadderskötare träffas och har en dag tillsammans med Thereza och övrig personal.Uppdaterar mera när jag kommer hem! :)

BILDBOMB

I sommras var jag och hälsa på Tolli. Fick bilder på "några" av de hästar som bor där. Riktigt fina är dom allihopa.

Tolli skulle ju bli avelshäst, därför stod hon tillsammans med ett annat sto som också ska få föl med hingsten som tidigare har stått lite på NORF vid olika tillfällen.
Tolli:


Tolli:
Tolli:


Tolli:


Lilleman (hingsten), Tolli:


Lilleman:


Lilleman:


Alice och hennes föl:


Coby:


Coby och hennes föl:
Cobys föl:
-ll-


Mamma?


fölet?


Tollis och min sista fotografering på NORFSlut på Idéer

Godmorgon tog sovmorgon idag därav sen update! ;)

När man tar ledigt från stallet som jag nu då, två dagar så är det lite kämpande att sitta och ordna 5 inlägg per dag som handlar om något annat. Det är så svårt tycker jag. Vad ska man skriva om? Jag kommer nu idag leta lite bland bilder osv och uppdatera om det som hände innan sommaren eller liknande.

Det som ni inte har fått reda på eller vet. Lite information, bilder osv. Låter det bra? Har ju inte direkt något annat att erbjuda om inte ni vill något särskilt? Ni får gärna komma med idéer :)


Resan med favorithästen del 2 ½

Kan väl kalla denna del 2 ½. Hoppträning 27/6 -11 för Sussi. Utan Sussi skulle jag nog inte vara där jag är i hoppningen idag heller. Så bra, så bestämd. Om jag ska bättra mig så är det bestämda som gäller annars lär jag väl aldrig utvecklas? haha.

Tänk er att detta var ca ett halv år sedan och jag red sådär? Hur pinsamt som helst.. Man kan väl kalla att jag har utvecklats en aning? Kolla sitsen, eftergiften ja allt. Går inte se något som är rätt.
Rolf-Göran Bengtsson

På måndag den 16/1 så är det idrottsgalan. Självklart är Rolf-Göran Bengtsson nominerad!
 • ÅRETS MANLIGE IDROTTARE

 • -Rolf-Göran Bengtsson / Ridsport, hoppning-
 • Marcus Hellner / Längdskidor
 • Zlatan Ibrahimovic / Fotboll
 • Nicklas Lidström / Ishockey
Därför tycker jag ni borde uppdatera detta på eran blogg så flera kan ringa och rösta på Roffe, visst ska han vinna? Så är det ju bara!

Och det förtjänar han hur mycket som helst ♥


Resan med favorithästen del 2

Under en lång period fick Tolli en infektion i ena bogen. Hon vart halt, gick inga lektion, blev undersökt och bara vilades. Kan behövas som ridskolehäst även om man hade ont. 

Det var en sommar-höstperiod om jag minns rätt. Jag skritta Tolli varenda dag i ca 3-4 veckor. Och endast utskrittningar med Mirat som också var halt. Det var så himla mysigt. Gick också promenader med henne imellan åt.

Under dessa utskrittningar så kom jag ihåg att det var första gången jag fick henne att gå på tygeln när hon blev friskare, för vad jag minns så hade jag inte ridit henne innan?
Det var väl del 2, inte så mycket mer att säga än att det till slut blev bättre iallafall haha. Kommer somsagt inte ihåg så mycket även om det kanske bara var 1 ½ år sedan? :)


Power Walk

Var nyss ute på en lång power walk med hundarna. Gick några varv runt idrottsplatsen så hundarna fick springa av sig ordentligt sedan gicks det på mer eller mindre isbana där det har frusits sig ;)

Har nu kommit igång med träningen och det känns riktigt bra!

Det vart lite krångel idag p.g.a att jag är sjuk tyvärr och var tvungen att skippa stallvärdsarbetet. Hoppas det ordna sig i stallet till slut, satt här hemma med ångest över det hela. Jobbigt!

Söten får avsluta inlägget, brist på bilder vid sådana tillfällen..
Hundar i mitt ♥

Min otroligt fina hund betyder massor för mig, även om han kan beté sig som en väldigt ouppfostrad hund med ett j*vland temeprament ;)

-Han heter Bonzo, är 6 år och är en blandras med 4 raser i sig: Boxer, riser snauser, irländsk setter och labrador.
Vi köpte honom redan som 8 veckor gammal och han har vart våran vovve i alla dessa 6 år! Underbart! 

Hans bästa vän Putte hänger alltid med ut på promenader, "endast när jag är med." Dom har alltid så kul och busar gärna lite "för" mycket? haha

-Putte är 4 år gammal och är en blandras mellan labrador och schäfer om jag minns rätt.

Som ni ser så är han en aning tjock men vi jobbar med att få ner honom i vikt vilket är lite svårt, även om han springer lös och busar minst 2 ggr om dagen. Han har påverkas av många sjukdomar, skador osv som har varit kamp mellan liv och död för honom men jag kan säga er en sak, Putte är nog världens gladaste hund. Som både veterinär och människor i omgivning säger. Om han blir arg eller deppig så beror det på något riktigt galet.

Bonzo
Putte & BonzoMagvärk?

Skyndade mig från skolan till stalelt för att rida Gravve idag. Dressyr blev det och det tränades något heöt annorlunda mot Eiros pass. Alltså att få honom kvick för skänkeln! Var helt död i benen.

Eftersom Gravve är så stor så är det starka ben som behövs. Han är lång i hals och har däremot en väldigt lång kropp. Mycket jobb på stor häst om jag säger så. Alltid lite svårt att jag som liten kontrollera stora hästar haha ;)
Har tänkt mig att trna ikväll om jag känner mig bättre, läs nedan ↓

Imorgon känns det som om jag borde vara hemma och vila. Har känt små smärtor i magen från "min" magvärk som har dykit upp under tidigare tillfällen. Det gör alltid så ont och är mycket irriterande.
När den väl är som värst så kan jag knappt prata, sitta, gå eller göra någonting däremot. Att äta är väl det bästa från min sida, men det konstiga är att jag aldrig kännet npgot mättande från maten? Konstigt dethär..

Är alltså stallvärd imorgon, men om jag känner såhär så "måste" jag nog stanna hemma p.g.a att jag inte kommer orka!

Resan med favorithästen del 1

Tidigare då jag inte vart skötare på Eiro alltså innan sommaren 2011 så skötte jag om storhästen Tolli.
-Kommer nu berätta min historia om henne.

För ca 5 år sedan var det min tur att bli fadderskötare på en häst i stallet.
Jag om min vän skulle bli samtidigt och hon valde storhästen Pelle. Jag hade ingen aning om vilken häst jag skulle bli på. Men min vän förselog hästen bredvid Pelle, alltså Tolli. Hon var så stor tyckte jag, nästan som om jag inte våga sköta om henne då. Jag ville ju helt klart lära känna henne. Vilket ledde till att jag började nästa direky med att borsta henne, hälsa på henne och mysa med henne, bara för att börja vänja mig och se hur snäll hon egentligen var.

När väl valet av häst kom efter alla teorier så valde jag självklart Tolli i första hand och fick turen att sköta om henne till slut. Jag spendera varje dag i stallet och borsta, myste och gjorde det fint hos Tolli. Allt skulle vara perfekt innan jag gick hem för dagen!
Men Tolli, hon var minsann lite envis. Hon gillade inte att bli pussad i ansiktet,  sparka med frambenen under kratsning. Och hon stod med halsring för att inte smita under nätterna. När hon väl skulle ut i hagen så smet hon gärna in i andras boxar och åt av ensilaget i stallgången. Busig somsagt!

Men hon var endå världens mysigaste och för min del stallets snällaste häst. Jag gav minsann inte upp och kämpa verkligen med att får henne duktig och bete sig som de andra snälla hästarna ;)


Lotaras historia hos oss

OBS! Kan varna känsliga tittare! (Om ni tyckte detta var sorligt så varnade jag känsligare tittare för jag mår inte bra utav detta.. Endå om det inte är så som det kan se ut hos vissa hästar, vågar inte ens tänka tanken!)

I augusti så fick vi hem en häst vid namn Lotara. Hon stod tidigare på Öknehult men fick ett bra hem där för att blivit köpt från Polen. "Ni vet ju hur hästarna kan se ut därifrån?" Norf köpte Lotara och Timur på andra bilden. Timur var iallafall normalskick.

Som ni ser var hon förskräckligt mager, hade sår där sadeln låg, och på andra ställen på kroppen. Hon mådde säkerligen inte bra helt enkelt vilken ni kanske ser?
Hon hade blivit riden så mager, riden ni vet i fuskform och ryttarna har endast använt spön som skänkel.

Dagen då vi fick henne.
Denna bild tog jag i Oktober. Tror det var efter ett pass jag red henne i trav och skritt och jag minns rätt. Hon hade blivit jätte fin i form, fått en del muskler, ätit upp sig med ordentlig mat och fått lagom med hull. Men endå var det mycket kvar. Finare än så kan hon minsann bli.

På nutiden så går hon vissa lektioner i vecka, mera avancerade. Hon rids av vissa personer i stallet och går även med på ex. stallvärdsridningar. Hon har nog inte börjat hoppat ennu men bommar är det längsta inom lyfta ben området, hon är så söt och brukade hoppa över dom låga haha ;)

Hon är hur fin som helst, kan gå i riktigt form och är hur snäll och kelig som helst. Tror hon trivs. Ska självklart fösöka ta några bilder så hon ser ut i dagens samhälle och jämföra :)


Snö och kallt :/

God morgon på er!

Trots att vädret ser ut som på bilden nedan så är det för det första ganska mysigt men för det andra så tråkigt eftersom jag gärna vill har sommar och skippa skylan. Så jobbigt att frysa all day and all night liksom!
Men idag går jag i skolan från 08.20 - 14.25, en ganska lång dag. Åker därefter till stallet och rider Gravirs. Älskar denna häst, endå om jag för mestansvis bara rider Gravirs och Eiro så tröttnar jag nog aldrig. Så härliga så!

Skulle vara kul om jag fick några bilder/filmer på Gravve, så ni får se hur fin han är. Bara om någon snäll vill göra mig den tjänsten.. heheTidsinställda är fixade under dagen, så det kan ni vara lugna över ;)Godnatt, snart ;)

Så skönt att bara ta ledigt från stallet en dag och slappa och återhämta sin onda kropp. Just nu är det rygg/nack ont och tränings värk i ljumskarna. Har även huvudvärk så det blir sängen tidigt idag! När som alltså :)

Ska endast fixa mig för kvällen och sedan tagga skola och stallet imorgon då. Hörs!


Sadelprovning 28/8-2011


Fler videosar

På dessa videos så ser man mer hans temperament.
Han har fortförande inte riktigt styrkan att galoppera/trava på raka linjer utan stöd på sidorna. Detta gjorde som nu ser på andra hindret att han vinglar och blir mer osäker. 


Galoppvolten var inte meningen för det skulle somsagt vara trav där, fick inte stopp på homom först ;)
Bakbenen fick han inte riktigt med vilket Eiro har haft väldigt svårt med från början av sin hoppning och ledde till en rivning på första hindret.


BESÖKSREKORD!!

Ennu ett besöksrekord, blir så glad :D Ni är bäst!!


Hoppning med Eiro

Vart avfärd till stallet senare än tänkt idag. Prata massor med tjejerna och bara satt och tog det lugnt innan jag börja sätta fart i stallet. Fick därmed reda på att jag skulle rida ponnyn Curre men byte med Alice som gärna inte ville hoppa Eiro. 

Ställde ut honom på ryktplattan och myste och borsta på Eiro länge. Men han var inte så glad, men andå lika charmig som vanligt! Såret i munnen är fortförande skorpigt och mjukt, därför kör han fortförande på hackamore.
Han har fått ett nytt som inte är lika skarpt, ja nu har han ett ponnyhack.

Redan i skritten var han stark, halvhalterna var som döda i exakt alla gångarter. Det enda passet gick ut på var att få honom lyhörd och försöka bromsa, bromsa och återigen bromsa.
Han sprang i från mig, öka, galoppera när det var trav osv, osv. Även in i galoppen så försökte han bocka, han skena vissa streckor i galoppen och var allmänt pigg om ni förstod det!

Har nog aldrig varit med om liknande. Alla såg som häpna på oss. Jag kan ju meddela att jag kommer få mycket muskler genom att kämpa med dessa hästar jag sköter. Inte vill stanna Eiro - armmuskler. Och inte vill framåt Wheera - benmuskler. Haha.

En vän var så snäll som kunde filma oss, mer filmer kommer imorgon :)

Eiros allra första hoppning

I slutet av sommaren/början på hösten så löshoppades Eiro för första gången. Han hade aldrig hoppat tidigare och var sex år. Väldigt sen i sin utbildning som ni ser, men han var ju tränad för körning istället.

Jag tyckte han hoppa väldigt bra, men mycket skillnad mot nu. Ska se om jag får bilder från hoppträning den 29/1 :)
Failbilder

Jag älskar när man får sådana bilder som nedan. Extrema failbilder och hur roliga och coola som helst. Här harjag några failbilder som jag har klickat med kameran. Både fina och fula :D

Alla vita araber:


Ello och Silver har väl fått någon stillareaktion och samma stil:


Timur och Bas busar gärna:


Detsamma med Silver och Bas. Ridhäst-ponny:


Lovets sista stalldag

Får se lite när jag begär mig iväg till stallet, helst rätt tidigt ungefär innan tolv. Eftersom det är sista dagen innan skolan så vill jag spendera dagen länge och mysa med hästarna. Nu vet man aldrig hur mycket det är att göra i skolan..

Har tänkt att smörja Eiros utrustning, borsta han och mysa riktigt mycket. När det kommer stressiga dagar så är det en stor chans att tiden inte räcker till med honom eftersom han behöver tid. Men självklart kan jag mysa och ex. borsta av honom när det väl kommer. Helger finns ju också :) "Om ni förstår vad jag mena"Under dagen dyker tidsinställda inlägg upp, så håll koll!

Gamla ridbilder, haha

Om ni vill så kommer resan men förra sköthästen Tolli upp imorgon, "kväll"? Lite hur våran tid ihop var och hur det gick osv.

Lite kul att tänka tillbaka hur jag hantera hästar då, red och upplevde hästintresset. Skrattar lite för mig själv när jag kollar tillbaka på gamla ridbilder med henne haha :) Har ni samma insyn för ett år sedan? Red ni också pinsamt då?

En failbild från barbacka hoppnings-tävlingen med Tolli.


Sista ledigheten

Nu när man har tagit ledigt från stallet 2 dagar och fått den dära oönskade sovmorgonen så borde jag väl endå göra någon nytta här hemma!

Är riktigt sugen på att träna, men att somna 6 på morgonen och gå upp vid 3 på dagen gör väl inte att man blir så värst taggad. Känner att alla jul och nyårs kilon borde försvinna och få tillbaka den dära dröm-magen.

Det är också näst sista dagen innan skolan börjar. Är hur otaggad och har världens ångest att börja igen. Så därför ska jag ta vara på dessa två dagar som är kvar och göra det jag vill. Imorgon börjar jag nog träningen, slutar äta godis/chips och rider lektion på kvällen. Ganska bra slut på lovet endå.


Hoppträning 29/1

Den 29/1 är det en hoppträning inbokad för Thereza på Eiro. Dock inte privatlektion, blir nog några fler!

Eiros allra första hoppning med ryttare på. Jag då :)
Tro mig, han var inte världens lättaste att hoppa. En körhäst som gärna är van att springa raktfram har lite svårt med benlyftningar, i mellanåt ;)


Kalasfirande, kusinmys. Bort-förklaring var det!

Har väl nu tidigare förlåtit ett x-antal gånger om mitt dåliga uppdaterande? Känner att jag bör ge er en mycket stor förklaring och det kan jag nog "faktiskt" göra. Det kommer tydligt i detta inlägg.

När man vaknar runt halv ett och då mamma ropar att det är dags att dra om en timma så är stressen på full gång. Både fixa mig inför ett 1-årskalas och även försöka hinna uppdatera en snabbis. De endast jag hann var att uppdatera på andra bloggen och svara på kommentarerna på bäge. Fick ganska dåligt samvete p.g.a detta!

Efter detta kalas som slutade halv 6 så var det direkt att bege sig iväg till andra sidan släkten och tillbringa kusinmys. Denna avfärd inledde efter midnatt, runt tre på natten. Så detta var ju en förklaring varför jag inte ville/kunde ha tillgång till internet.

Hoppas jag gjorde er en tjänst att meddela denna "bortförklaring"

Ger er då en vardagsbild från kalas-firandet. För nöjes skull :) Dålig mobilbild, jag=redhead.

"Vinter" bilder på Eiro :)

Dessa bilder han jag knäppa på en vild och "vill ut i hagen" Eiro. Han var dock inte så fotosugen som vanligt men några söta bilder fick jag minsann på honom med lite snö i bakrunden. Tror dessa blir mina första och sista bilder med lite snö i omgivningen. Tråkigt nog men så är det tyvärr..


Kan också meddela att Eiro har en tappsko och hovslagaren kommer på första bästa och möjliga tid. Förhoppningsvis imorgon förmiddag då :)
Tagna med mobilen och ej redigerade!

 Fick också en härlig bild på de restrerande hästarna i hagen.

Utvärdering av passen

Eiro:

Jag jobba från hela början med massavis av halvhalter, övergångar och lösgörande arbete. Han var stel, inte sammarbetsvillig och tog inte skänklarna. Tänkte att det nu var mycket jobb framför mig.

När han är så krånglig när vi bara värmer upp i trav så visste jag att det skulle bli dragkamp mellan oss. Alltså att han drar iväg ifrån mig och är riktigt stark. Och så var det! Han hängde dock inte på hacket som förut, mycket bättre.
(Och såret i munnen har nu börja läka, Eiro har fått ett nytt bett, ett tredelat med fasta ringar. Det kan nog funka bättre ifall det var ringarna han har fastnat och fått sår utav.

Han vart mer sammarbetsvillig i slutet, lyssna bättre, blev lägre i formen och sakta ner tempot rejält. En häst som tröttnar på sitt racande och börja inse att det kanske är bättre att lyssna på sin ryttare? haha. Efter allt kämpande med denna starka häst så tror jag Eiro tänker rätt? ;) Nöjd över hästen tillslut iallafall.
Wheera:

Blev ingen uteritt p.g.a dålig underlag och isbana..

Jag började från hela början bli vän med Wheera. Lungnade henne från att slita sig och få panik vid uppbindningen, gick kanon! Borsta, rykta och skötte om henne på ett lugnande sätt som gjorde henne bekväm i situationen.

Jag tog på mig sporrar och hade tidigare läst lite extra i hennes hanteringbok från förra ägare. Massa bra tips som jag nu tar del av för att få det bästa resultatet i hantering och ridning.

Det blev extra långa läder så jag knappt nudda med sporren då hon helst stannar upp och ignorerar skänkeln helt. Så därför pressa jag mer med vaderna och hon gick som en klippa. Blev så j*vla glad att jag äntligen lyckades. Fick bra grundtempo i traven, fick fram henne i en jobbad-skritt och ett racevarv i galopp. Känns hur bra som helst. Dock blev hon lite småskinkig i slutet men det löste sig tillslut. Nu kan jag verkligen se fram emot att jobba vidare med denna ponny :D


Kommer ett inlägg med bilder på Eiro under kvällen, håll utkik där med :)


Jag lever!

Ville bara säga att jag lever, eftersom uppdatering är lite tok! Men shit vilken kall dag det var idag, helt frusen. Men det förbättrades efter en timmes varmdusch.. Jag ska nu ut med hundarna sedan fyller jag min tomma mage med god mat! Mums :)
Kommer utvärdera båda passen och även skriva om dagen då min kropp vart en isbit ;) hehe

Provsmak på en av bilderna jag fick på Eiro idag, så håll utkik!

Klockan är tidig..

Klockan var satt på 07.15 och jag är hur trött som helst. Kanske skulle skippa filmen till halv tre inatt och sova dom två timmarna? Det skulle behövas må jag säga! Ska dressyra lite på Eiro och sedan drar jag mig ut i naturen och tar en vild uteritt på Wheera? Får väl hoppas att jag sitter kvar om hon är så pass busig som förra uteritten haha.

Jag kommer hem runt två tiden kan jag gissa på, om inte jag fördröjer tiden ennu mer.. Men det får vi hoppas att jag inte gör :)

En söt bild på tjockisen ;)


Lite om min vardag

Kul att några stycken redan följer min blogg på bloglovin. Det är dock endast 7 st men jag förslog det igår. Det var lite över 50 st som följde min andra blogg, och det var ganska skapligt så som statistiken såg ut då.

Statistiken håller även sin plats på denna blogg. Jag är lite dålig just nu att hålla uppdatering, svara på kommentarer och besöka era bloggar. Och jag kan vara lite ledsen över att det inte kommer bli mycket bättre när de vanliga dagarna kommer..
Såhär ser min vardag ut:
 • Skola.
 • Äta.
 • Gå med hundarna.
 • Stallet.
 • Duscha.
 • Äta.
 • Plugga!!
 • Har två bloggar att svara på kommentarer och hålla uppdateringen på.
 • Två bloglovin som jag har minst 300 inlägg på varje att läsa om. (Gillar att veta det som hänger runt om i bloggvärlden).
 • Vara med vänner.
Det är somsagt ett väldigt stressig liv men endå släpper jag aldrig mina två bloggar, livet skulle kännas alldeles för tomt och tråkigt då. Jag kämpar och hoppas det gottgör er med det jag bjuder på om dagarna. Självklart försöker jag att förbättra mig och ordna så att bloggen/bloggarna blir bättre.

Jag kan också säga att detta är en tillfällig blogg till jag har utvecklats inom bloggandet och även ridningen. Jag ska sedan fixa en ny blogg, proffsigare namn och få en proffsigare design och header. Men det kommer självklart ta ett tag. Vill gärna få upp besökarna här innan den nya kommer. Ja ta ett tag för mig kan betyda ganska lång tid. Ett halvår kanske? ;)

I stallet

Att komma till stallet med 20 hästar nerdränkta i lera är ju inte världens roligaste syn. Så nu tror jag både min näsa och mina öron är täckta av damm, härligt! Längtar just nu till en dusch.

Eiro fick minsann en dusch så han är iallafall fin. ska rida honom imorgon bitti så då slipper jag stå och borsta så länge. En pust för mig..

Är just nu stallvärd och väntar på tills jag ska ropa upp gruppen så jag kan ta mig hemmåt därefter. Lite små fix kvar i stallet också sen får jag andas ut :)


Följa mig på bloglovin?

Jag har nu fixat bloglovin till denna blogg. Jag följer alla som jag följde på min gamla blogg: http://skothaastar.blogg.se men det gick tydligen inte att byta så de följer den här, eller vet inte hur man gör iaf :)

Säg bara till om ni vill göra bloglovin-byte eller följ mig om ni gillar min blogg :D
Tryck "här" i sådana fall!

Sitsen

Det jag fokuserar mest inom ridningen är väl sitsen just nu. Den är så himla svår tycker jag. Eftersom jag älskar hur sitsen ser ut och vill ha en perfket sits så kämpar jag med den varje pass, både i hoppning och dressyr.
Min ridlärare tycker att min isst har ändrats otroligt mycket från sommaren till nu och berömmer oftats sitsen under passet och det glädjer mig. Men endå är det mycket som måste sitta:
 • Tänka rak i ryggen och fram med bröstet. Blir också bättre för min ryggont.
 • Bliken uppe.
 • Tummen i högsta punkt.
 • Slappna av i benen och trampa ner hälarna + peka tårna framåt och bak med benen.

Innan sommaren 2011:


Efter sommaren 2011:


Det ser ju betydligt bättre ut på andra bilden. Kommer utvärdera bilderna var för sig.
Bild nr.1:
 • Händerna isär och tummen pekar inåt.
 • Små lutad frammåt.
 • Armarna är nästam raka och långt ifrån min kropp.
 • Tårna långt ut på stigbygeln.
 • Tårna pekar utåt.
 • Spänd sits.
Bild nr.2:
 • Händerna ihop och tummarna pekar uppåt.
 • Skapligt rak i ryggen.
 • Armarna är böjda och in mot kroppen.
 • Tårna längre in på stigbygeln.
 • Tårna pekar framåt.
 • Avslappnad sist.

Stall-ledig..

Idag fick jag till mig en rejäl sovmorgon, vakna inte förens vid halv tre.. Därför ser uppdateringen lite halvt galen ut.
Jag tänkte ta ledigt från stallet idag, slappa lite hemma och bara vila ut min onda kropp.. Det behövs må jag säga!

Kan meddela att nytt besöksrekord kom i måndags också, ni är bäst :D

Det kommer att komma upp några inlägg senare under dagen, tycker att jag håller uppdateringen ganska dålig. Eller iförsig så kan jag ju göra mer inlägg, men tycker att det är bäst att börja lite smått med två om dagen ungefär, så alla har chansen att komma in i bloggen och läsa i ro utan att stressläsa alla inlägg. Det är upp till er hur ni känner er?Uteritt

Idag så hade jag Wheera. Red ut med Martina och det var faktiskt första gången, bortsett från utskrittning.
Hon gick betydligt bättre fram för skänkel och hade mycket mera bjudning fram till bettet. 

Men endå var hon mycket envis, blev riktigt nervös när vi kom ut till det hala. Hon skulle alltid baka, slänga sig åt sidan och dra ner huvudet ut till det isiga. Fick nästan hjärtatack ett tag..

När vi väl kom till galoppen så börja hon med huvudet högt upp i luften, tänkte då: (Måstes verkligen köpas martingal till denna häst) men hon gav sig och tog ner huvudet i en rund form istället.
Galoppen tillbaka gick väl på hennes vilkor. "Bara om jag får göra ett par hundra backutsprång och bockningar", vet inte riktigt om hon busa eller tog det seriöst eftersom det endå inte gick så snabbt.

Ja vad ska man säga om denna ponny?
Hon kan inte så mycket, "eller jo om man är bestämd själv".  Hon vill inte så mycket och bryr sig inte om så mycket. Ansträngande ponny detdär :)

När jag kom in rykta jag av henne, mocka, gjorde det fint och myste lite ♥
Favorit häst-bloggar

Kommer nu rabbla upp mina favoritbloggar av häst-ämnet. Som ni kommer se så är det ju dom lite mer "kändare" och självklart dom bästa bloggar som jag läser dagligen.
Skriv gärna era "hästblogggar" så kollar jag igenom dom och så kanske just "DU" blir en av mina favoriter? Vem vet? ;)

Fina Gravirs ♥

Idag hade vi markarbete på schemat, och stora Gravve satt minsann lilla jag på :)

Det gick väl skapligt bra under framridningen, dock var han lite segare än vanligt och inte lika lyhörd. Vänsterbogen hängde inte riktigt med och han var lite stel.
Men det bättrades på en aning. Övergångarna och galoppfattninganra var super. Han är så kvick och lyssnar så bra ibland.

Det roliga var att han var så busig. Sprang ifrån mig i världens galopp över bommarna och drog ner huvdet. Inte ofta det, men det blir lite svårt att hantera honom i det snabba eftersom han är så pass stor och väger minst 600 kg mer! haha

Ursäktar för ögonen ;)Mot stallet..

Efter en sen natt igår så vakna jag dock väldigt sent. Är himlans seg men ska nu hoppa in i duschen och sedan begär jag mig iväg till stallet. Både ridning på Gravirs och massvis med mys med Eiro. ♥Nyårslöften

Mitt nyår har vart fantastiskt bra! Hoppas erat har varit lika så :)

Tänker nu gå över till mina nyårslöften. Vissa är mer drömmar och visa är sådant jag ska ha gjort.
Dessa löften är ju till 2012's slut!

 • Klarat en 75-80 cm bana på NORFS hopptävlingar och fått placering. "Alltså inte ramlat av eller fått några stopp.."
 • Fått placering på NORFS dressytävling.
 • Utvecklats mer och hoppat Eiro 60-70 cm.
 • Fått Eiro på andra tankar än tjurig och osäkerhet.
 • Kommit ut på någon tävling med en lektionshäst.
 • Köpt snygg utrustning till mig och "Eiro?"
Ja det var väl det mesta. Riktigt mycket men inte så jätte svåra/höga krav. Vill verkligen komma någon stans med detta så därför blir det många löften/drömmar/önskningar. Har ni några nyårslöften? Vilka i sådana fall? :)

Gott nytt år ♥

Jag vill önska er nu mina underbara läsare ett "gott nytt år!"

Hoppas ni nu får en god fortsättning och att erat nya år blir suveränt.

Fira nu med massa fyrverkerier och champange!

RSS 2.0