"hade det vart lätt att rida så skulle det kallas fotboll"

Låt rubriken tala, så sant så!

Det är väl lite så med ridning, det är jävligt svårt. Eller vad säger ni? Ibland är det lätt ibland svårt. Beror helt på häst och ryttare.

Om vi då återgår till hoppträningen som jag lovade att utvärdera.
Vi värmde upp skapligt länge. Eiro var mycket mjuk och stadig i skritten. Mot traven blev han väldigt het. Gick inte detsamma i form, förutom vissa stunder. Det las in mycket små volter på denna uppvärmnings-övning vi hade vilket ledde till att han tappar formen och blir lite stretig. Försökte få honom stadig och bibehållen i traven. Gick väl sådär.

Mot nersittningen och jobbet med slutorna gjorde honom mycket lösgjord och stadig i formen. Vart lite häpen där då han försökte leka dressyr-häst haha. Självklart var han duktig och fin :) Gick som ett löpband igenom alla slutor, så duktigt han är!

Galoppen är inte Eiro starkaste sida inom bett-branchen då. Gillar han mer där med hacket. Han vart dubbelt så het i galoppen, han försökte springa iväg i galopp när de restrerande galoppera. Han vart super-stark också. Till slut fick jag till stabiliteten i galoppen och fick en trevlig fart utan några avbrott/ökande.

Hoppningen:

Vi börja hoppa fram över räcke och oxer på ca 40 cm. Bra träning. Sedan börja vi direkt med banan. Lydnads-bana stod på schemat.

Det var en otroligt svår bana för Eiro, den svåraste han har hoppat såhär långt. Det var svårt för mig med, eftersom Eiro hade det svårt. Mycket jobb med både fart, broms och vägar. Men vad både Thereza sa och jag kände så var det toppen-rundor som vi fick fram. Mycket nöjd!


Banan såg ut såhär. Vi trava först över bommarna, sedan en svag båge till nr 2-oxern då vi fatta galopp där i mellan. Direkt på nr 3-klossen. Samla galoppen och gör halt mellan 4-konerna. Stå still och sedan galopp direkt till nr 5-räcket.


Svettiga Eiro efter passet. ♥Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0