Jag är tillbaka :D

Hej allesammans!

Sjukt kul att vara tillbaka :D Har saknat detta hur mycket som helst och fortsätter gärna och blogga på http://onehorseonedream.blogg.se/ tills jag blir redo till att starta en ny. Somsagt det kommer ta tid. Kan beräkna med att den nya blir klar under påsklovet kanske? Den enda tid då jag själv har tid att pyssla med den :)

Jag kommer från och med på torsdag genom att uppdatera som vanligt, svara på kommentarer flitigt och även besöka era bloggar vilket är super kul. Lämna bara en kommentar så kollar jag gärna in eran blogg!


Beslutet

Har nu kommit fram till ett beslut angående bloggen. Inte så svårt val faktiskt. Rätt skönt att jag slipper fundera och känna ångest genom beslutet. Eftersom mina bloggar betyder mycket för mig så trodde jag det skulle vara värre.

Jag har faktiskt bara kommit så långt att jag tar en paus. Så långt jag känner för det. Tills jag får suget att komma tillbaka. Självklart så älskar jag att blogga om hästar, det gör mig så att jag mår bra men självaste bloggen går ingen bra. Dåligt med besökare, tomma inlägg utan kommentarer och en väldigt dålig uppdatering av mig. Både innehållsmässigt och antalet inlägg per dag. Därför är det inte alls kul att blogga..

Jag ska vartefter skaffa en ny blogg, med nya tag! Där jag måste först få hjälp med snygg och ny design. Så fort jag har fått hjälp, när den är klar så börjar jag om på nytt om jag inte kommer tillbaka till denna.
Säg gärna till om du vet någon som vill hjälpa mig/kan hjälpa mig. Skriv en kommentar eller skicka mail till [email protected]

Om jag har mer motivering och massor att skriva om så kommer jag också tillbaka. Om tiden räcker till! Bara om ni läsare ställer upp för mig så gör jag detsamma!

Hoppas ni har det bra nu i fortsättningen så hörs vi i mellan åt :D

Här får ni en failbild på mig och Eiro i sommras från en (hoppträning). Hopp var det ja!

...

Har tyvärr ingen motivation till bloggningen på den här bloggen idag! Trist..
Berättar när jag slutar skolan om vad som händer i fortsättningen.

MY LOVE ♥

Ridlektion på Lurifax 120213

Red faxen på lektion igår. Vi jobba mycket med sitsen och övergångar. Gick hur bra som helst i mitten av passet. Haha, i början vart han lite hög och osammarbetsvillig och i slutet vart han het och stark. Men i mitten av passet var han mjuk, sammarbetsvillig och lyhörd.

En riktigt rolig häst som älskar att jobba vilket man känner av i de stunder det klickar. Oftast så missuppfattar han situtaionerna och faller lite från arbetet. Han är ju endå bara 7 år och ungefär på samma nivå som Eiro!




Jag är sjukligt kär, Casper ♥

Gick en stund med Casper i ridhuset förut. Så himla mysig är han. Han ska gå exakt bakom min rygg, stanna när jag stannar och även följa efter mig när jag tar kort. Så charmig alltså! Han är ju världens snällaste också även om han kan vara lite lustig haha.

Liten är han ju heller inte, blir ju nästan rädd att gå brevid han eftersom han är så pass kraftig haha. Nae då, han är ju somsagt världens snällaste! Hans hovar är ju stora som rundheten av ett bowling-klott och då överdriver jag inte ;)















At home..

Är hemma från stallet nu. Har både ridit lektion och gått en stund med den nya hästen Casper. Fick bilder på bäge, men endast från marken.

Här får ni ett smakprov, det kommer mer :)





Första åket 2012

Jag ursäktar mitt bloggande, eftersom jag knappast lägger upp häst-inspirerande inlägg längre. Funderar på att ta stor blogg.paus från denna. Men vet ennu inte.. Berättar i ett annat inlägg senare under veckan varför jag vill det!

Dagen har i alla fall varit suverän. Fina människor och grymma åk i backen haha. Här får ni ett smakprov :)


Idre fjäll 2007/2008 del 2

























Idre fjäll 2007/2008 del 1

Hej! Som jag tidigare skrev i gårdagens inlägg att jag skulle till yxbacken så tänkte jag bjuda på skid/snö inlägg under dagen då jag är borta. Det låter väl härligt?

Så dum som jag är så glömde jag att fixa tidsinställda hemma igår då jag nu inte har några bilder osv. Det är så jobbigt att blogga från min väns lilla bärbara också. Får ju knapt plats med fingarna på den haha. Nae vars, så lite är den endå inte ;)

Jag uppdaterar mera när jag kommer hem sen men det kommer en del till med bilder under dagen, så håll ut!












































Stall mys

I stallet idag så skrubba jag Eiros box. Mest runt vattenkoppen och krubban bara för att det ska vara fräschare där. Tog även in massa hästar och bara var i stallet. Så härligt att bara umgås liksom! Speciellt när det finns så underbara människor i världen!

Myste och lite med Kasper, den nya hästen medans jag tog av hans täcke. Gud så mysig häst alltså. Det väcker så många känslor om Indy runt den. Bara för att de är så lika! Lika kraftiga, likadan vit färg, lika knubbiga ben, korta gråa man och lurviga päls. Åhh...

Min favvo-storhäst haha. Blev så kär första gången jag såg den. Den verkar ju också väldigt trevlig att rida. Plus på det :)

Kasper

Ponnyakuten strax

Ikväll spenderar jag kvällen/natten hos en vän. Imorgon bär det av till Yxbacken där vi ska lira skidor haha ;) Ikväll ser vi på ponnyakuten b.l.a och har det chill helt enkelt. Men uppdateringen håller jag i alla fall.

Utvärdering över dagen kommer senare :)

Vädret att varit strålande idag!



Söndag

Godmorgon bloggen!

Hoppas ni har sovit gott för det har jag. Skulle minsann gå upp vid 9-10 för att komma skapligt till stallet och hjälpa till med stallarbetet. Men jag vakna runt 12 då jag nu sitter och äter god frukost. Typiskt mig alltså!!

Så jag och komma i tid hör ju inte ihop. Det kan ni ju fråga alla de jag känner för exakt ALLA vet om att jag inte kan passa tider/komma i tid hahaha.

Jag har saknat hästarna massa, speciellt min lilla Eiro. Ändå om hästarna är ute hela dagen så får jag väl göra stallarbete somsagt. Fixa rent Eiros box såsom mocka, skrubba, tvätta vattenkopp och krubba. Då blir han säkert gald :D

Kommer nog inte hem senare än 3 så vi hörs då!

Hemma nu

Hej bloggen!

Hoppas ni där ute har haft en awesome kväll för det har jag. Umgåts med underbara vänner och bara tagit det lugnt faktiskt. Kom inte hem för alls länge sedan. Därför ser uppdateringen ut som den gör på denna blogg. Så himlans svårt att hitta inspiration och motivation att blogga när man inte har något att uppdatera om..

Får se hur framtiden ser ut med bloggen, ska senare skaffa ny. Proffsigare, snyggare och bättre :D
Då lär ni se på grejer! ;)



Photoshoot med Eiro

Ska så snabbt som möjligt försöka få till en photoshoot på Eiro och på mig & Eiro. Vill verkligen ha nya bilder och få en fin, ny fräsch design till bloggen. Hur låter det? Bra va? :D

Den passande tiden är nog på en lördag en lovdag eller liknande Så måste verkligen planera in tid och fotograf :)




Godmorgon allesammans!

Jag vakna inte för alls så länge sedan. Tänkte ta mig en svängtill stallet idag men eftersom jag vakna så pass sent och ska träffa min vän senare så känner jag att det blev ont om tid. Men imorgon åker jag nog dit en kortis :)

Har precis ätit god frukost, bullar ♥ haha. Är aldrig så hungrig när jag vaknar senare på dagen, bara så himla sötsugen ;) Därför passade bullar perfekt hehe.

Vi hörs strax, ska nu in i duschen och sedan fixa iordning mig. Mer uppdatering snart :)



Bloggvärlden är såå stor!

Min insikt på denna blogg är väl inte så glamurös just nu. Uppdateringen suger rent ut sagt, jag är helt oaktiv även om jag lägger ner flera timmar om dagen på den. Inläggen är hur ointressanta och långtråkiga som helst vilket leder till dålig blogg, färre läsare osv. Headern är inte bra den heller! Blir så trött..!

Jag har två bloggar för er som inte visste, http://mildenuknow.blogg.se/ är den andra. Jag lägger ner flera timmar om dagen, sitter uppe sent på kvällarna, skippar plugget, hinner inte vara med vänner och gör allt så komplicerat.
Jag skyller på att jag är liten, eftersom jag gämnför mig med ex. http://dressyrmupparna.se/ de är ca 4 år äldre än mig. Jag hinner ta ikapp min kunskap och vidare utveckla bloggen fram tills dess. 

Jag ska strax börja tjäna pengar på bloggarna, vilket jag är väldigt sen med. Inte vet jag orsaken, men eftersom jag lägger ner så pass mycket tid så borde jag ju känna någon lättnad genom att få någon ära av det. Eller hur?
Hoppas ni vill fortsätta följa mig, peppa mig, ge mig ideér och tips så kommer jag säkert må mycket bättre och bli en effektivare bloggare :)



Fredag barre!!

Har vart en stund i stallet idag, myste med hästarna och bara varit liksom :)

Nu är min vän här då vi ska iväg snart. Hoppas på mer uppdatering under kvällen när jag kommer hem om det inte blir allt för sent :D Kramisar ♥




Skäckis








Dressyr outfit till mig och Eiro

Lägger upp några outfits varje/varannan dag eller så. Allting är ju såå snyggt! Gjorde dock dessa för ett tag sedan som har publicerats på gammla bloggen men ni flesta läsare är ju nya därför får ni se de :)

Ears








Tragedi i stallet..

Dagen har varit rätt rörig. När jag kom till stallet i eftermiddags så börjades det med upprop, borsta Eiro, mocka osv. Återigen en massa grupper, mock och fix. Vart helt slut och tog till och med av mig kläder medans andra gick runt och frös haha!

Dagens händelse vart fruktansvärd för mig. Jag var inne på kontoret med Linda då Mimmi (ridläraren) kom in med en vuxen-elev. Eleven var helt skitig och blek. Mimmi sa att hon hade ramlat av.
Jag vart så jävla rädd! Vände mig och och blunda. Börja nästan gråta, så läskigt. Innan hon kom in på kontoret svimma hon nästan och jag vart i chocktillstånd. Hon var svimmfärdigt flera gånger. Hon hade skadat sin arm och ambulans var på plats rätt snabbt. Vi tror armen var ur led efter olyckan i ridhuset.
Jag var så jävla rädd och i chocktillstånd, tänk er detta framför er! Inte varje dag man är med om sådant.. Så hemskt.

Har ikväll slappnat av framför tv med familjen då vu såg på Biggest Sverige Loser. Rätt skönt och det är bättre nu :)

Hoppas ni har haft en toppen dag och sorry för ett rörigt inlägg :)

De nya hästarna

Så himla kul att nya hästar har köpts in. Är ett av det roligaste jag vet i stallet! Nu är det två storingar som har flyttat in på NORF. Riktigt fina kan jag ju säga också.

-Casper heter den vita. 5 år gammal, stor, kraftig och är pigg och framåt i ridningen. Det bästa med honom är att det är samma ras som Indy, alltså en knapstuper. Gillar denna super mycket, stor och charmig.

-Domina heter fuxen, hon är 6 år. Kommer från lettland och något lugnare i tempramentet men också snäll och stabil som Casper.

Bilderna blev ju inte världens bästa, ville helst inte störa de så de får lite lugn. När det finns tid och så kommer det massa fina bilder på dessa :)








Slappnar av i soffan

Sitter och slappnar äntligen av i soffan framför Biggest Sverige Loser. Hänt en hel del i stalllet idag vilken jag kommer uppdatera om ikväll. Nya hästar har kommit framför allt. Spännande? ;)

Ni får ha lite överseende ikväll då inläggen kan bli lite sena eftersom BSL slutar vid 10 och jag vill självklart se klart på mitt program :D
Hörs snart!

Torsdag 09/02-12

Hallå allesammans! Hur mår ni? Jag mår i alla fall bra för en gångs skull, inte ofta jag mår toppen på torsdagar haha. Så konstigt det där..

Är stallvärd idag som varje torsdag vilket ni egentligen borde veta haha. Säger det ifall ni har glömt ;)
Är så taggad att åka till stallet idag, ska göra allt som går att göra. Fylla över 30 hinkar med vatten, mocka över 20 spiltor/boxar, borsta Eiro och göra snyggt i stall och klubbrum. Förvåna er bara inte över att jag kommer hem och klagar på ryggvärk sen haha :)

Ni som har följt mig igenom min gamla blogg kanske kom ihåg allt slit i sommras då stallet skulle bli nytt! Vet inte hur mycket jag måla, ca 3-4 timmar varje dag i 2-3 veckor :) Vart så fint och kände mig nöjd efter mina resultat hehe ;) 

Påbörjad målning av alla 15 boxar + sadelkammare och 545595 övriga väggar!

Ennu en hopp-outfit till mig och Eiro


Mer ridbilder - från sommar










Snygg hopp-outfit till Eiro. Rätt brunt, men rätt snyggt endå :)


Från Hööks

Detta har jag kollat lite extra på. Det var också det billigaste jag hitta, alltså på rea tror jag. Får bara hoppas att något inte tar slut! Allting gick endast på 596:- så sjukt jävla billigt alltså :)

Fina och gulliga plagg som passar bra till våren/sommaren och så får man till fina outifts också.


Ridbilder på Eiro

Känner att det var så länge sedan då jag uppdatera ridbilder. Speciellt på mig och Eiro. Därför får ni några gammla sen i sommras och framåt :)
Längtar så mycket tills nya ridbilder kan tas!








Plugga sista stunden av kvällen

Skulle ha vart iväg på planering-möte inför Gotland nu ikväll men det sket sig. Jävla slöseri med tid att bara ha suttit hemma alltså! Men så är det ibland. Känns som inte Gotland kommer bli av, men jag ska fan kämpa med detta nu. Ingen Gotland-ingen sommar!!

Nu ska jag fortsätta kvällen med att plugga inför mitt sv-prov imorgon. Ska försöka satsa på VG nu då, haha hoppas jag lyckad :)




Kisse-misse :)

Som vanligt så får jag underbart söta bilder på stall-katten. Älskarn ♥









Saker jag vill ha/behöver från hööks vår-katalog, del 3



Saknaden är enorm








Hopplektion på Isak 6/2-12

Dagens ridpass behöver jag inte utvärdera, det gick ju så pass dåligt endå haha! Hade ponnyn Isak som inte är världens piggaste häst. Han stannar och ignorerar skänkeln totalt. Om man bara inte har hulken ben så är det nog inga problem.. ;)

Några gånger gick det bättre då han vart MJUK och hoppade fint och snabbt. Fast med meters draghjälp av Eiro. Hehe, tur att ingen märkte då alla trodde det var jag som var så duktigt att få fram Isak i sådan galopp :D

Isak efter lektionen




En favorit-bild sen sommras

Älskar verkligen bilden. Den är från en dressyr-träning i sommras.
Felix är så fin och samlad på bilden inför en öppna


Saker jag vill ha/behöver från hööks vår-katalog, del 2


Vår-känsliga bilder

*mobil-bilder











Stall-dag avklarad

När jag vakna imorse gick jag till termometern och det stod på -18. Kul och var ju jätte taggad till att cykla till stallet och jobba.. hm..?

Ja, som tur va tog jag på mig massvis med kläder. Då menar jag massvis! Frös ju inte i vilket fall, om jag är ärligt så var jag rätt taggad också. Det var ett tag sen jag arbeta i stallet och saknade att umågs med stalltjeorna faktiskt :)

Under tiden då vi jobba så gick jag runt och fota lite fina "vår" bilder. Man får ju i alla fall känslor av vår nu när det är så soligt :D Stackars de andra som slet medans jag gick runt och slappa? Hehe nejdå, jag gjorde massa jag med kan jag säga!

Mobil-bilder, älskar fokuset ♥ Mer kommer imorgon.



Får jag hem några bilder må man tro?

Hoppas jag nu får hem några fina bilder på kylan, ett par istappar på stallet på mig själv och på hästarna.
Haha vad tror ni? Lyckas jag? :D

Eller varför inte en sådan fin bild? Får se vad jag lyckas med ;)

Saker jag vill ha/behöver från hööks vår-katalog, del 1


God morgon!

Godmorgon, för er som är morgonpigga ;)

Jag är uppe som tuppen idag, eller? hahahah årets skämt typ.. I alla fall klockan var ställd på 06.15 och kom upp rätt skapligt. Har stallet vid halv 8 då jag är ansvarig, därför är ju mitt "komma försent" väldigt farligt. 

Vid sådana tillfällen går jag upp tidigt, konstigt? För er som inte visste så sköter jag stallet bättre än skolan. Lägger ner mer tid på det. Brukar ni också lägga ner mer tid på något annat än skolan som egentligen är viktigare?

Vi hörs vid ca 16.00 då jag är hemma, men självklart dyker tidsinställda inlägg upp :)

Kvällsbomb

Kvällen har varit helt awesome, men endå är den inte slut ennu. Vi sitter och har jävligt chill kan jag säga. God dricka och go musik på högsta bas alltså. Bättre kan det nog inte bli?? :D

Imorgon har jag stallet vid 07.30 men får väl hoppas att det blir någon timems sömn i alla fall ;)
Ha det bra ni där ute, det ska jag ha!!

Vi lever livet på hög nivå må jag säga





Lite chill innan maten:















Snart gäller det!

Gästerna är alldeles strax här! Jag är klar och sitter just nu bara och väntar.

Det är melodifestivals tittande som gäller ikväll,  även om jag inte är fullt intresserad av melodifestivalen längre som jag var förr så gör ju sällskapet det lite bättre :)

När dom kommer så ska Tacos lagas! Såå gott!




Kvällens-outfit + facelook/hairlook





Ps. Det kan ju vara kul att veta lite om mitt vanliga liv också? Därför kör jag idag på häst-lösa inlägg :)

Lördag 4/2-12

Godmorgon säger jag nu kl. 14.30 haha. Vakna faktiskt för en timme sedan men har legat och dragit mig en ganska lång tid. Rätt skönt det när man ska vara uppe sent ikväll, då lär jag hålla mig vaken i alla fall.

Nu ska jag i alla fall börja göra iordning mig, duschen drar jag mig in i först, sedan ska jag hitta något snyggt jag kan ta på mig inför kvällen! Mer info om kvällen kommer senare..

Blir tyvärr häst-lösa inlägg idag, då jag inte åker till stallet och det blir förbaskat svårt att komma på bra inlägg att skriva då man inte har någon motivation osv.. SORRY!

Freeedag

Vart hemma från skolan idag, såå skönt!! I förmiddags var jag ute med hundarna, då var det kallt kan jag säga. Över -10 minus alltså.. ohh trodde jag skulle dö :)

Hann också plugga idag, kände mig riktigt duktig efter det. Har även fått i mig massa gott nu ikväll men nu drar jag mig mot gården och träffar massa vänner. Ha en bra start på helgen ♥


Failbilder - Timur & Mig

Denna ponny är ju allt för skön alltså! Haha.
Dessa är ifrån "igång-ridningen" sen i sommras. Ni ser ju bara hur jag ser ut, från sits till allt hehe.






Denna katt är för go alltså

Stallkatten är nog den charmigaste jag sett på sätt och vis. Den ligger ju liksom bara och sover? Haha så söt!






Photoshoot med Eiro?

Ska se om jag kan ut och ta bilder på Eiro i helgen. Skulle vara så kul ju! Om det såklart inte är isigt och halt. Men hoppas på mycket snö och sol då det kommer bli toppen bilder med en sådan fin häst som han.

Om jag kommer ut och tar bilder och om dessa blir bra så kommer självklart ny header/design upp. Kul va? :)
Jag återkommer mer om detta!
Värsta modell-hästen ju ;)





Frysta vattenkoppar..

Gick hem från skolan vid 2 i eftermiddags. Hade fruktansvärt ont i magen, helt sjukt. Trodde jag skulle svimma på hemvägen seriöst.. Tog på mig myskläder när jag kom hem och sov 2 timmar. Så skönt!
Vakna 20 min innan jag skulle vara stallvärd, men som tur va så var magvärken över för tillfället!

Tog på mig extra mycket kläder för termometern stod på -10. Vinter är ju här nu i alla fall. Frös inte i vilket fall :)
-Kan ju också meddela att vattenledningrna i "stallet" är frysta nu. Riktigt kul att få gå runt och fylla på ca 31 hinkar varje dag vilket jag gjorde idag. Men så tråkigt är det ju inte, tråkigare jobb finns ju faktiskt!




Stallet strax

Åker till stallet strax. Ska bara gå med hundarna och byta om. Är stallvärd idag som varje torsdag. Mycket jobb i stallet så förvåna er inte om jag kommer tillbaka klagandes av ryggvärk haha.

Kommer hem runt halv 8 då jag kommer sätta mig framför tv för att kolla på "Biggest Sverige Loser", därefter hoppar jag in i duschen kanske till och med tränar innan (om ryggen klarar det somsagt hehe).


Vinter-bilder vid denna tid förra året








Mirat ♥

Denna otroligt fina häst har nu gått bort.. Han har stått på NORF så länge jag kan minnas. I sommras hängde han med ut till knivberga, dit Tolli åkte. Han har varit halt flera gånger och har nästan aldrig blivit riktigt bra. Under en period skritta jag ut på Mirat, för att hålla han igång under några veckors tid.

Han var nu inte lika pepp på livet, vart halt och är rätt gammal. Därför försvann han ifrån oss. Vila i frid ♥

Detta är en häst många lär minnas i all tid!

Gammal bild när jag skrittade Mirat




Godnatt :D

Hej allesammans :)
Tänkte bara höra av mig innan jag går och myser ner under täcket. Ska nog läsa en bok och somna skapligt (skapligt för mig alltså).
Har ju kommit försent "oups" ganska många gånger till skolan, däför ska jag testa att somna lite tidigare även om jag vet att det inte hjälper mig att komma upp tidigare. Detso längre jag sover, detsto mer vill jag sova typ ;)

Godnatt mina fina!



Nå toppen, lämna botten!

Idag måste jag sätta fart på plugget. Rätt mycket att ta ifatt i skolan, endå om jag hatar att ligga efter eller känna press. Mitt liv börja ligga över press just nu.. Brukar ni ha en sådan period?

Jag brukar ofta vara stark! Klara saker och säga att allting ordnar sig. Men nu är allting helt tokigt. Vill bara försvinna i vissa lägen, få ur all ångest, smärta och press genom att gråta floder. Vara ledig från allting en vecka och leva livet utan press, ångest och smärta. Skippa skolan och stallet bara för att få tänka om. Skärpa mig i livet och göra någonting bra istället för att få ångest över att allt går så dåligt..

Vilka perioder man kan få ibland alltså. Hoppas ni är starka nog därute, jag känns väl just nu inte som något pepp för alla andra. Men var tvyngen att dela mina känslor för en dag.

Att bara tänka på dig Eiro, gör allting så mycket lättare. Vi båda har det svårt och kämpar tillsammans!
Vi ska bara nå toppen, så är det ♥





Ovisade bilder - Mig och Eiro

Rätt skön häst, eller hur? ;)
Fina steg tar han i alla fall. Tagna på någon hoppträning i sommras.









Schockemöhle

Älskar faktiskt Schockemöhles utrustning. Denna är nog en allround outfit på sätt och vis. Men riktigt snygga grejor i alla fall!


Rätt kul ju? :D

http://ponnysanning.se/


RSS 2.0